Translate

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

'Σαφάρι' ελέγχων σε Χερσόνησο, Μάλια, Ηράκλειο.











Ένα "σαφάρι" από γενικούς αστυνομικούς ελέγχους και εξορμήσεις ξεκίνησαν από χθές οι αστυνομικοί, σε Χερσόνησο, Μάλια και Ηράκλειο.

Στην επιχείρηση αυτήν "σκούπα" περιλαμβάνονται πολλοί και συχνοί γενικοί έλεγχοι για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας που στις μέρες μας και κυρίως στις τουριστικές περιοχές πυκνώνει καθημερινά.

Συγκεκριμένα αξίζει να πούμε ότι Γενικούς αστυνομικούς ελέγχους και εξορμήσεις λοιπόν για την πάταξη και τον περιορισμό της εγκληματικότητας έχουν ξεκινήσει οι άντρες της αστυνομίας.

Χθές πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου, στην Χερσόνησο και τα Μάλια καθώς και σε άλλες περιοχές του Νομού μια σειρά γενικών αστυνομικών ελέγχων με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας που μαστίζει τις περισσότερες περιοχές στην σημερινή εποχή.

Στο πλαίσιο των Αστυνομικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων και άντρες των ΤΑΕ Ηρακλείου και Μεσσαράς συνελήφθησαν 96 άτομα και βεβαιώθηκαν 452 παραβάσεις.

Ιδιαίτερα αυξανόμενο είναι το ποσοστό της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας όπως διαπιστώθηκε από τους χθεσινούς ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας στον Νομό.

Καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα αυτά, που αφήνουν άφωνους τους παρατηρητές τους. Από την μια οι παραβάσεις, από την άλλη οι ανάρμοστες συμπεριφορές, το κυκλοφοριακό χάος που ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής δοκιμάζουν τα νεύρα των οδηγών. Αναγκάζοντάς τους πολλές φορές να προβαίνουν και στην παραβατικότητα. Οι παραβάσεις ολοένα αυξάνονται σε ένα καθεστώς που όποιος τις κάνει δεν τις ξεπληρώνει αλλά σβήνει και τις κλήσεις και τις παραβάσεις με έναν "μαγικό τρόπο" κάθε φορά. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια "δυσλειτουργίας του κράτους" το γεγονός ότι οι έλεγχοι εντείνονται από την αστυνομία, αποτελεί μια ανάσα για εκείνους που αντιμετωπίζουν φαινόμενα εγκληματικότητας, παραβατικότητας και όλων όσων τα συνοδεύουν.

Μετά τους χθεσινούς γενικούς ελέγχους των αντρών της αστυνομίας διαπιστώθηκαν συγκεκριμένα ότι έχουν γίνει 100 παραβάσεις τάξης υγειονομικού κανονισμού. Δηλαδή ότι αφορά την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια, ηχορύπανση κ.α. Παράλληλα αστυνομικών και αγορανομικών διατάξεων- Τουριστικής νομοθεσίας. Επαιτεία.

Από την άλλη, 47 παραβάσεις καταγράφηκαν όσο αφορά ζητήματα ασφάλειας. Με άλλα λόγια ότι έχει σχέση με έλλειψη άδειας εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, Νόμου περί Αλλοδαπών, καταδικαστικές αποφάσεις, πλαστογραφία και κάθε τέτοιου τύπου παραβάσεις που συγκαταλέγονται σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος οι περισσότερες παραβάσεις που καταγράφηκαν σύμφωνα με τους ελέγχους της Αστυνομίας, αγγίζουν τις 305. Πρόκειται για επικύνδινες παραβάσεις - υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη κράνους, ζώνη ασφαλείας, παραβίαση διπλής διαχωριστικής, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης, μέθη κίνηση σε πεζοδρόμιο και άλλες τέτοιες παρόμοιες παραβάσεις.

Συνεπώς στόχος της αστυνομίας με τους ελέγχους αυτούς που ξεκίνησε είναι να συμμορφώσει τους οδηγούς και να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πώς να φέρονται στο οδικό δίκτυο αλλά συνάμα και να πατάξει φαινόμενα εγκληματικότητας και διαφθοράς που κυριαρχούν γενικότερα.

Επιμέλεια κειμένου Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr
21.8.09

Πηγή:

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2275:2009-08-21-09-09-58&catid=36:topika-nea&Itemid=71

1 σχόλιο: