Translate

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Η οργή ξεχειλίζει στα Μάλλια για τα έκτροπα






Η οργή ξεχειλίζει στα Μάλλια για τα έκτροπα

«Τα Μάλια των οργίων» είναι ο τίτλος μιας βρετανικής ιστοσελίδας, η οποία δημοσίευε ένα άρθρο, στην προσπάθεια που έκανε να καταγράψει τα έκτροπα που γίνονται κάθε βράδυ από τους χιλιάδες τουρίστες.

Βιασμοί, ξυλοδαρμοί, συμπλοκές και δολιοφθορές νεαρών ταραξιών, ληστείες και αισίως περιπτώσεις - όπως η χθεσινή- ομηρίας και απαγωγής, συνθέτουν μια κατάσταση ανεξέλεγκτη και συνάμα εκρηκτική.

Με το που πέφτει η νύχτα η πόλη των Μαλίων μετατρέπεται σε ένα ξέφρενο πάρτι οργίων, στη διάρκεια του οποίου, οι νεαροί τουρίστες επιδίδονται στην κατανάλωση τεράστιας ποσότητας αλκοόλ, η οποία τους οδηγεί σε συμπεριφορές, που με επιείκεια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανάρμοστες.

Η αστυνομία καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οι τοπικοί φορείς επιδίδονται σε συσκέψεις επί συσκέψεων με τις αρμόδιες αρχές. Όμως η κατάσταση, όχι μόνο παραμένει η ίδια, αλλά, όπως λένε οι κάτοικοι, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα.

Χθες πραγματοποιήθηκε μια ακόμη προγραμματισμένη σύσκεψη στο βρετανικό Προξενείο, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Μαλίων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και μέλη του Προξενείου, με θέμα συζήτησης για μια ακόμη φορά την εύρεση μέτρων αντιμετώπισης των όσων συμβαίνουν στα Μάλια.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύσκεψη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίπτωση ομηρίας και ξυλοδαρμού δύο Βρετανών τουριστών, αυτή τη φορά από μια παρέα Ελλήνων, γιατί ο ένας από τους τουρίστες, την ώρα που οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο και έπεσε μέσα σε σούπερ-μάρκετ που διατηρεί ο ένας από τους θύτες, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές.
Διεθνής διασυρμός

Με όλα αυτά βέβαια, η Κρήτη και κατ' επέκταση όλη η Ελλάδα, έχει καταφέρει να διασύρεται κάθε καλοκαίρι διεθνώς, αφού αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης, όταν αυτή στρέφεται γύρω από τον τουρισμό. Μια βόλτα στο Διαδίκτυο, αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος του λόγου το αληθές, αφού υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες, που έχουν ως αποκλειστικό θέμα, τα όσα γίνονται τις νύχτες στα Μάλια.

Κρατούσαν Βρετανό τουρίστα σε ένα υπόγειο για ώρες

Όμηροι κρατήθηκαν για ώρες δύο Βρετανοί τουρίστες, όταν έπειτα από ένα ατύχημα έπεσαν στα χέρια αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής.

Το νέο αυτό απίστευτο περιστατικό έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στα Μάλια, με τοπικούς φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία, να μην πιστεύουν τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές το απόγευμα ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ενώ οδηγούσε μια τετράχρονη μοτοσικλέτα -κοινώς γουρούνα- λόγω έλλειψης προσοχής και πιθανότατα λόγω μέθης, έχασε τον έλεγχο και πριν προλάβει να αντιδράσει έπεσε μέσα σε ένα σούπερ-μάρκετ προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο ιδιοκτήτης του σούπερ-μάρκετ και άλλα τέσσερα άτομα που προφανώς βρίσκονταν στο σημείο, θόλωσαν και αγανακτισμένοι όπως ήταν, έπιασαν το νεαρό οδηγό και άρχισαν να τον κτυπούν με τα χέρια τους, με τον ιδιοκτήτη να ζητά επίμονα από το Βρετανό να του δώσει 5.000 ευρώ για τις φθορές που είχε προκαλέσει.

Ο Βρετανός όμως αρνήθηκε να του καταβάλει το ποσό, λέγοντάς του μάλιστα ότι δεν έχει τόσα χρήματα. Έτσι η παρέα των Ελλήνων τον οδήγησαν σε κάποιο υπόγειο χώρο και με την απειλή μαχαιριού, τον πίεζαν να καταβάλει τα χρήματα.

Και δεύτερο θύμα
Οι ώρες περνούσαν και για αυτό ένας φίλος του Βρετανού άρχισε να τον αναζητά, όταν πληροφορήθηκε το συμβάν και πήγε στο σημείο όπου είχαν εκτυλιχθεί οι σκηνές θρίλερ. Εκεί πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει το τι συνέβαινε, δέχθηκε αναίτια επίθεση από τα ίδια άτομα, τα οποία αφού τον ξυλοκόπησαν τον οδήγησαν στο χώρο που κρατούσαν το φίλο του. Τότε ελευθέρωσαν τον πρώτο με την εντολή ότι αν δεν έβρισκε τα χρήματα μέχρι τις 10 το βράδυ θα σκότωναν το φίλο του -δηλαδή το δεύτερο τουρίστα- τον οποίο κράτησαν σε ομηρία.

Μεγάλη κινητοποίηση
Ο νεαρός πάνω στην απελπισία του απευθύνθηκε περίπου στις 9 μ.μ. στο ταξιδιωτικό γραφείο που είχε ταξιδέψει και ενημέρωσε για την περιπέτεια που βίωνε. Άμεσα ο υπάλληλος του γραφείου ενημέρωσε για όλο το περιστατικό το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση, με τους άνδρες να αναζητούν τους δράστες και το χώρο κράτησης του νεαρού τουρίστα. Στη διάρκεια των ερευνών δύο από τους δράστες που επιτηρούσαν τον κρατούμενο προφανώς πληροφορηθέντες τις αναζητήσεις της αστυνομίας, μετέφεραν σε αποθήκη ιδιοκτησίας τους τον κρατούμενο, τον κράτησαν για λίγη ώρα και τελικά στις 10 μ.μ. τον ελευθέρωσαν.
Τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών του ΑΤ Χερσονήσου με τη συνδρομή του ΤΑΕ Ηρακλείου, συνελήφθησαν τρεις από τους δράστες ηλικίας 27, 30 και 38 ετών αντίστοιχα και αναζητούνται, τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.


«Βουτηγμένα» στο αλκοόλ και την αμαρτία δίπλα σε μία εκκλησία

Με τις δύο όψεις ενός ίδιου νομίσματος μοιάζει η νυκτερινή ζωή των Μαλίων στα μάτια ενός επισκέπτη. Από τη μία η ήσυχη κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο δίπλα στην εκκλησία και από την άλλη η απόλυτη ανοχή και απελευθέρωση των τουριστών, στα νυκτερινά μαγαζιά της περιοχής. Τα στενά που οδηγούν σε αυτά μοιάζουν με ξένο κρατίδιο, «βουτηγμένο» στο αλκοόλ και τα έκτροπα για τα οποία άλλωστε η περιοχή φιγουράρει κάθε χρόνο στους δημοφιλέστερους τόπους προορισμού των καταπιεσμένων ξένων από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Εκεί που οι νόμοι ισχύουν και «πελεκίζουν» όσους τους παραβούν, κάτι που εδώ μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Προχωρώντας κανείς συναντά ένα ενωμένο πολυεθνικό κίνημα, που σκοπό έχει να φύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη χώρα μας, αφήνοντας και την υπογραφή του στα γεγονότα που συζητούνται κάθε καλοκαίρι. Δεξιά σου λοιπόν σου κεντρίζουν την προσοχή οι ενδυματολογικές επιλογές κάποιων, που ντυμένοι ζουλού και με το οινόπνευμα να ξεχειλίζει στις εκφράσεις τους, πιστεύουν ότι βρίσκονται στη ζούγκλα, πλάι στα άγρια ζώα. Στην πραγματικότητα όμως η ζούγκλα των Μαλίων έχει περισσότερους κινδύνους. Παρακάτω τα αποκαλυπτικά ντεκολτέ των ημίγυμνων νεανίδων σου στρέφουν το μάτι εκεί που η λογική προστάζει, και έχοντας πιει και κάτι παραπάνω είναι η εύκολη λεία για τους γόηδες και τα «καμάκια».

Η περιήγηση ξεκινά με άλλους να χαίρονται και άλλους να διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν

Ξεκινάει η περιήγησή μας στα Μάλια για να διαπιστώσουμε από κοντά τη συμβαίνει κατά τους θερινούς μήνες. Αφορμή όλος αυτός ο θόρυβος που επικρατεί γύρω από τη νυχτερινή ζωή των Μαλίων και που πολλά ακούγονται από την αρχή της θερινής σεζόν έως και το κλείσιμό της. Ακούμε ντόπιους να διαμαρτύρονται, ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης να χαίρονται (αφού βλέπουν τις εισπράξεις να ανεβαίνουν), ξένους να χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Το σίγουρο είναι ένα, ότι τα Μάλια είναι τόπος συνάντησης νέων ανθρώπων από πολλές μεριές του πλανήτη που έρχονται να ξεδώσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Αυτό που ακούγεται έντονα και βγαίνει σαν διαμαρτυρία από τα χείλη των μόνιμων κατοίκων είναι: «Από τότε που τους πήραν από το Φαλιράκι της Ρόδου, μπλέξαμε». Άλλοι πάλι κάνουν το σταυρό τους που έστω και μέσα από αυτή την κατάσταση θα οικονομήσουν μια δραχμή (κακή συνήθεια, ευρώ θέλω να πω) ώστε να μπορέσουν να περάσουν το χειμώνα τους άνετα. Ωστόσο είναι όλα όσο αθώα φαίνονται; Μπορούν όλα να αφιερώνονται στο βωμό της ακολασίας (κατά άλλους); Μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι να μην μπορούν να ησυχάσουν για 5 μήνες; Μήπως φταίει και η πολιτεία που αφήνει ανοχύρωτα τα Μάλια, και προφανώς και άλλες τέτοιες περιοχές, μην τηρώντας τους νόμους;

«Χαρούμενοι αλήτες»
Μπορεί να πρόκειται για παλιά καλή ελληνική κωμωδία αλλά εδώ θα συζητήσουμε κάτι άλλο κωμικοτραγικό. Φτάνοντας στα Μάλια αφήνουμε το αυτοκίνητο σε μια γωνιά του δρόμου, που από ό,τι μαθαίνουμε στη συνέχεια στο συγκεκριμένο σημείο κάθε πρωί βρίσκονται σε λιπόθυμη κατάσταση διάφορα άτομα που από το ποτό δεν καταλαβαίνουν ούτε τον ήλιο που πέφτει πάνω τους, ούτε και το νερό που τους ρίχνει κάποιος για να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Αφήνουμε το αμάξι εκεί και αμέσως μπροστά μας βλέπουμε ένα γκρουπάκι από Αγγλίδες οι οποίες φορούν καυτά σορτσάκια όπου στο πίσω μέρος γράφουν χαρακτηριστικά Μάλια 2009. Τρέχουν, χοροπηδούν, άλλες τσακίζονται καθώς φορούν το λιγότερο 12 πόντους τακούνι. Χορεύουν και λικνίζονται σε ρυθμούς R&B, σε όλο το μήκος των πεζοδρόμων που έχουν τα Μάλια, από την παραλία δηλαδή, μέχρι και την εκκλησία στον κεντρικό δρόμο. Και μιας και αναφέραμε εκκλησία, βλέπουμε μπροστά και το γνωστό σε όλους μας γκρουπάκι με τις κολασμένες καλόγριες που και αυτές χορεύουν και λικνίζονται με 12ποντο και καυτό φορεματάκι και με βλέμματα που αν είναι παραδομένα από το πολύ αλκοόλ είσαι έτοιμος να κάνεις αυτό που κάνει ο τύπος στη γνωστή διαφήμιση «Follow your Heart» (Ακολούθα την Καρδιά σου) και να χωθείς εκεί μέσα και μιας και μιλάμε και για καλόγριες να περιμένεις τη Δευτέρα Παρουσία. Προχωρώντας στον κεντρικό πεζόδρομο συναντάμε και άλλα γκρουπάκια στα οποία δεν θα συμμετάσχουμε… Βέβαια οι στολές καταπληκτικές, κανίβαλοι είχαν ντυθεί οι άνθρωποι, αλλά το θέμα είναι ότι πρόκειται για άντρες, οπότε ποιος ο λόγος; Ρητορική ερώτηση σαφώς.

Δεύτερη είσοδος για τους «καλούς»
Ξεποδαριαστήκαμε είναι γεγονός. Είναι ώρα να πιούμε και εμείς ένα ποτάκι, να χαλαρώσουμε από όλα αυτά που έχουμε δει, άλλα ωραία και άλλα «πολύ» ωραία. Και αφού ψάχνουμε και περνάμε μια βόλτα από όλα τα μαγαζιά, και με τη γλώσσα μας να έχει βγει έξω, συναντάμε για καλή μας τύχη ένα γνωστό που μας λέει πού να πάμε. Κατευθυνόμαστε όλοι μαζί στο μπαράκι που μας συστήνει, πάμε να μπούμε και προφανώς επειδή πάμε σε γνωστό μαγαζί, ο πορτιέρης μας λέει «δεν θα μπείτε από αυτή την είσοδο. Από τη διπλανή». Ασφαλώς αναρωτήθηκα αλλά μετά κατάλαβα. Από τη μια είσοδο δίνουν ποτά τα οποία μπορούν να σε στείλουν στο διάστημα (να σε κάνουν πύραυλο εν ολίγοις) και από την άλλη ποτά που δίνουν προφανώς σε Έλληνες. (ναι ναι θυμίζει το Μουσακά Ε και Ξ, της Βάσω Παπανδρέου). Και βέβαια αυτομάτως σου λύνεται η απορία σχετικά με τις τιμές. Γιατί πώς εξηγείται να πίνεις 2 ποτά και να πληρώνεις πέντε ευρώ... παρά με ποτά δεύτερης και τρίτης διαλογής. Βέβαια όλο αυτό βγαίνει σε καλό του ιδιοκτήτη αφού σε μια μέρα δουλειάς μπορεί να βγάλει ακόμα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται και ο ίδιος, 60 χιλιάδες ευρώ, χωρίς ωστόσο να είναι και από τις καλύτερές του (οικονομικά μέρες), όχι όμως και για το δήμο που το πρωί είναι υποχρεωμένος να μαζέψει και να καθαρίσει τους δρόμους από τις κενώσεις και τους εμετούς που κάνουν την περιοχή κάθε πρωί να μυρίζει φρικτά.

Από:
http://www.digitalcrete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου