Translate

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω την απάντηση. Όμως το αστυνομικό δελτίο από την τοπική ιστοσελίδα pediadanews.gr με οδηγεί σε αυτό το ερώτημα και στην σκέψη άν αυτός είναι ο τουρισμός που επιθυμεί η Δημοτική Αρχή και οι ξενοδόχοι και μαγαζάτορες των Μαλίων.


Στο φώς νέας στοιχεία για την εμπορία ναρκωτικών σε Μάλια και Χερσόνησο.

Συνέχεια σαν "σήριαλ" έχει καταντήσει η υπόθεση που απασχόλησε προχθές 4 Αυγούστου, τους αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου, οι οποίοι προχώρησαν στην σύλληψη δύο αλλοδαπών μιας 25χρονης και ενός 35χρονου για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε Μάλια και Χερσόνησο.
Νέα στοιχεία της ίδιας υπόθεσης βγαίνουν σήμερα στο φώς και στην επιφάνεια καθώς από την συνεχιζόμενη έρευνα των Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κοντά στο χώρο της καντίνας όπου εργαζόταν, είχαν αποκρύψει μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που άγγιζε σε συνολικό μικτό βάρος τα 6,860 γραμμάρια.
Ειδικότερα σε μικρή απόσταση και σε χώρο με πυκνή βλάστηση, για να μην εντοπίζεται εύκολα, είχαν κρύψει μέσα σε μια μαύρη βαλίτσα, 5 νάιλον σακούλες, οι οποίες περιείχαν επτά ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης περιτυλιγμένες με ταινία συσκευασίας μικτού βάρους 988 γραμμάρια, 976 γραμμάρια.982 γραμμάρια, 976 γραμμάρια, 978 γραμμάρια και 984 γραμμάρια αντίστοιχα σε κάθε σακουλάκι νάιλον.
Μέσα στην βαλίτσα οι 2 έμποροι των ναρκωτικών, είχαν διασκορπίσει νές καφέ, προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνευτούν εύκολα τα ναρκωτικά.
Με αφορμή τα νέα αυτά στοιχεία που προέκυψαν στην επιφάνεια, σχηματίστηκε σε βάρος των 2 συλληφθέντων συμπληρωματική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, για να συσχετιστεί με την αρχική που υπήρχε.
Να υπενθυμίσουμε δε, ότι οι 2 αλλοδαποί συλληφθέντες όπως είχαμε αναφέρει σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας μας, συνελλήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών στις περιοχές των Μαλίων και της Χερσονήσου. Ενώ παράλληλα σε έρευνα που είχε διεξαχθεί στο σπίτι τους, οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει και κατασχέσει στην αποθήκη του σπιτιού 1,100 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, μέσα σε βαρέλι που βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού.
Συνολικά μαζί με τις νέες ποσότητες που βρέθηκαν υπό την κατοχή των συλληφθέντων, μιλάμε για υπέρογκη ποσότητα που αναλογεί σε πολλά γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών, τα οποία σκορπίζουν τον θάνατο.
Ωστόσο τέλος να επισημάνουμε ότι, το τμήμα Διώξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει και ερευνά το ενδεχόμενο να κρύβεται μεγάλη σπείρα και κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών πίσω τους συλληφθέντες.


Σαρώνουν οι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Μάλια, Χερσόνησο και Ηράκλειο.

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο και σήμερα κατόπιν πολλών συλλήψεων που έχουν καταγραφεί κυρίως το τελευταίο διάστημα για θέματα διακίνησης ναρκωτικών, ιδιαίτερα σε Χερσόνησο και Μάλια, αλλά και σε άλλα σημεία της Κρήτης.
Στην σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν χθές το βράδυ οι άντρες του αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου, στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου Ηρακλείου .
Ο τουρίστας συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3,1 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη και 7 δισκία ναρκωτικού φαρμάκου stedon, χωρίς ιατρική συνταγή.
Από την άλλη, στην σύλληψη ακόμα 3 ατόμων που εμπλέκονται σε παρόμοια υπόθεση με ναρκωτικά προχώρησαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου.
Αρχικά, οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου προχώρησαν χθές, στην σύλληψη 2 Ελλήνων 32 και 30 ετών αντίστοιχα, για διακίνηση ναρκωτικών μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους άντρες του ΤΑΕ συγκεκριμένα να επιβαίνουν σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 δισκία διαφόρων αρκετά ισχυρών ναρκωτικών συσκευασμάτων, όπως το lexotanil και το stedon, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Παράλληλα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν κατά την διάρκεια του ελέγχου που τους έκαναν, 6,1 γραμμάρια ηρωίνης,0,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.875 ευρώ.
Στην συνέχεια συνελήφθη ακόμα ένας 36χρονος Έλληνας την στιγμή που εισήλθε στο αυτοκίνητο, για να προμηθευτεί ναρκωτικά από τους 2 άλλους συλληφθέντες Έλληνες. Σε έρευνα που διεξήχθη από τους άντρες του ΤΑΕ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του 36χρονου, το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, που όπως φαίνεται, ήταν το αντίτιμο της δόσης των ναρκωτικών, που θα έπαιρνε από τους 2 παραπάνω, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Oι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Επιμέλεια κειμένου Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr
6.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου