Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Το 2010, και βλέπομε, η παράκαμψη των ΜαλίωνΣτο καλοκαίρι του 2010 έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι Λασιθιώτες και όχι μόνο για να δουν την παράκαμψη των Μαλίων ολοκληρωμένη. Ως τότε, η πρόσβαση από την εθνική οδό θα συνεχίζεται μέσα από τα... Μάλια.

Καθυστερεί η παράκαμψη του ΒΟΑΚ στα Μάλια

To…2010 στην καλύτερη περίπτωση θα έχουν τελειώσει τα έργα της παράκαμψης του ΒΟΑΚ στα Μάλια παρά το γεγονός ότι ο δρόμος έχει ξεκινήσει από το 2005! Τα νέα άκουαν χθες έκπληκτοι από τον προϊστάμενο της ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ κ.Αγαπάκη οι εκπρόσωποι του νομού Λασιθίου με επικεφαλής το νομάρχη κ.Αναστασάκη που επισκέφτηκαν τα εργοτάξια για να μάθουν πότε επιτέλους θα πηγαίνουν γρήγορα και με ασφάλεια στο νομό τους…

«Τα έργα έχουν δημοπρατηθεί από το 2005, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εμείς ζητήσαμε από την αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) να μας γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και πότε προβλέπεται να τελειώσουν γιατί ως νομός Λασιθίου δεν θα ανεχτούμε η επόμενη τουριστική περίοδος να ξεκινήσει με την κατάσταση που έχει σήμερα το οδικό δίκτυο’ τόνισε ο κ.Αναστασάκης.

Εκεί είδαν ότι κάποια έργα θα προχωρήσουν, αλλά κάποια είναι αδύνατο και ο δρόμος δεν ολοκληρώνεται! Το πρώτο τμήμα που αφορά από Σταλίδα μέχρι Μάλια έχει προχωρήσει αρκετά αλλά είναι «τυφλό» και δεν συνεχίζει στο τμήμα Μάλια – Τάρμαρος.

«Ήρθαμε μαζί με την αρμόδια υπηρεσία για να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν και αν τα έργα προβλέπεται να δοθούν σε χρήση σύντομα και αν περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες, διότι όπως γνωρίζουμε τρία τεχνικά δεν προβλέπονται στη σύμβαση με τους αναδόχους. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα το υπουργείο να προχωρήσει στην υπογραφή συμπληρωματικών συμβάσεων και να εγκρίνει την απαιτούμενη οικονομική δαπάνη, έτσι ώστε τα δύο αυτά έργα να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του 2009. Η επόμενη χρονιά θα πρέπει να βρει ολοκληρωμένα τα έργα αυτά. Θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους και ιδίως από το ΥΠΕΧΩΔΕ που θα πρέπει να εγκρίνει άμεσα ανακεφαλαιωτικούς και συγκριτικούς πίνακες που εκκρεμούν έτσι ώστε να δοθεί σε χρήση ο δρόμος την επόμενη τουριστική περίοδο», δήλωσε ο Νομάρχης.

Στην επίσκεψη παρών ήταν και ο βουλευτής του νομού κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, η Γενική Γραμματέας της νομαρχίας κα Ελένη Μπρεδάκη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Ήρθαμε σήμερα για να δούμε την πρόοδο των δύο έργων του ΒΟΑΚ που εκτελούνται στην περιοχή, δηλαδή το τμήμα Σταλίδα – Μάλια και το τμήμα Μάλια – όρια νομού Λασιθίου (Τάρμαρος). Πρόκειται για έργα που γίνονται εντός των ορίων του νομού Ηρακλείου αλλά είναι έργα που αφορούν στην πρόσβαση στο νομό μας. Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση στο νομό μας γίνεται μέσω του οικισμού των Μαλίων με απαράδεκτες χρονικές καθυστερήσεις και μεγάλη επικινδυνότητα. Για αυτό λοιπόν ενδιαφερόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των δύο μεγάλων αυτών οδικών έργων» τόνισε ο κ.Αναστασάκης ,ενώ πιο σκληρός ήταν ο κ.Καρχιμάκης: «Αυτή η αναστολή των δαπανών και η καταστολή χρημάτων στην ανάπτυξη της περιφέρειας, οδήγησε σε αυτές τις καθυστερήσεις που βλέπουμε σήμερα. Αυτό το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τέλος του 2008 και να έχει δοθεί σε κυκλοφορία. Διαπιστώνουμε ότι διανύουμε το 2009, θα περάσει και το 2010 και δεν θα έχει τελειώσει. Είναι ένα έγκλημα καθυστερήσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας και σε βάρος του νομού Λασιθίου. Αυτό είναι ένα έργο πνοής που αφορά και το νομό Λασιθίου, όπως είπε ο νομάρχης και θα διευκολύνει την κίνηση προς το νομό Λασιθίου ενώ συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του νομού», δήλωσε ο βουλευτής.

Πηγή:

http://www.patris.gr/articles/163111/99180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου