Translate

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Έκλεψαν γουρούνες και τις έριξαν στη θάλασσα!

Στις 27 Ιουλίου 2009 είχαμε κάνει μια ανάρτηση με τίτλο ΠΡΩΪΝΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ, σήμερα διαβάσαμε στις ιστοσελίδες της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ" και της pediadanews.gr τα σχετικά άρθρα που θα διαβάσετε και εσείς παρακάτω. Το μόνο σχόλιό μας ...." να χαιρόμαστε τον τουρισμό που δεχόμαστε στην περιοχή μας"!!!!




Έκλεψαν γουρούνες και τις έριξαν στη θάλασσα!

Πέρυσι νεαροί τουρίστες που διασκέδαζαν στα Μάλια έκλεψαν τουλάχιστον δύο φορές το τζάμι από φάρο στη Χερσόνησο. Πριν από λίγες ημέρες νεαροί Βρετανοί συνελήφθησαν γιατί αφαιρούσαν πινακίδες από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη Σταλίδα και στα Μάλια, γιατί τα ήθελαν ως σουβενίρ. Χθες δεν αρκέστηκαν σε μικρά αντικείμενα, αλλά έκλεψαν και μηχανές τις οποίες στη συνέχεια της έριξαν στη θάλασσα.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι λιμενικοί που αναζητούν τους κλέφτες που πήραν τρεις τετράτροχες μηχανές (γουρούνες) και ένα δίκυκλο, τα οποία στη συνέχεια έριξαν στο βυθό και εξαφανίστηκαν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.

Κάτοικος της περιοχής που περνούσε το πρωί από γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου διαπίστωσε πως στον βυθό της θάλασσας βρίσκονταν οι τέσσερις μηχανές. Τηλεφώνησε στην Αστυνομία και οι αστυνομικοί στη συνέχεια στο Λιμεναρχείο καθώς είναι η αρμόδια Αρχή για τη διενέργεια της προανάκρισης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις «γουρούνες» είχαν κλαπεί από γραφείο ενοικιάσεως μηχανών και αυτοκινήτων, το οποίο βρίσκεται 30 μέτρα από το σημείο που εντοπίστηκαν. Το δίκυκλο ανήκει σε έναν Αλβανό, ο οποίος αναζητήθηκε στην περιοχή των Μαλίων όπου φαινόταν η μόνιμη κατοικία του, όμως δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Χερσονήσου, οι μηχανές εκλάπησαν στη διάρκεια της νύχτας. Οι τρεις τετράτροχες μηχανές ήταν μαζί σταθμευμένες, ενώ η μηχανή του αλλοδαπού σε διαφορετικό σημείο και σε μεγάλη απόσταση.

Ο ιδιοκτήτης τους ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν έχει με κανέναν προηγούμενα για να προβεί σε μία τέτοια πράξη και οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θεωρούν ότι πρόκειται για έργο μεθυσμένων νεαρών τουριστών που θεώρησαν πως η καταστροφή των μηχανών εντάσσεται στο πλαίσιο της διασκέδασής τους.

http://www.patris.gr/articles/163294/99288

Που οδεύει η "κρεπάλη" του τουρίστα ;


Στην κλοπή τριών τετράτροχων οχημάτων τις λεγόμενες "ως γουρούνες" προχώρησαν άγνωστοι χθές στην περιοχή της Χερσονήσου.
Αφού οι άγνωστοι δράστες έκλεψαν τις 3 μηχανές γουρούνες, τις έριξαν στην θάλασσα. Με αποτέλεσμα να προκαλέσουν για ακόμη μια φορά την οργή των αρχών και των κατοίκων.
Στο "περιθώριο" οδηγούνται οι πόλεις της Χερσονήσου και των Μαλίων με τα καθημερινά τούτα περιστατικά καθώς και τις συνεχείς απαράδεχτες συμπεριφορές των επισκεπτών τους, που χλευάζουν και δυσφημούν τις περιοχές. Όλα αυτά τα περιστατικά που σημειώνονται επί καθημερινής βάσεως, αποτελούν κακή προβολή για τον τόπο. Όμως δεν είναι οι περιοχές εκείνες που ευθύνονται για τα δυσάρεστα που συμβαίνουν εκεί.
Αντιθέτως, έχουν πολλά θετικά στοιχεία να επιδείξουν από άποψη πολιτισμού και ιστορίας. Θα ήταν καλό και χρήσιμο αυτό να αποτελέσει το επίκεντρο της προβολής του τόπου.
Το ζητούμενο είναι από πού πηγάζει τελικά η αφετηρία του "κακού" που προξενεί την καθημερινή "σπήλωση" της εικόνας 2 πόλεων, κατά τα άλλα μαγευτικών για τις ομορφιές, τα ήθη, τις συνήθειες, το ήθος, το μεράκι των κατοίκων και το κέφι τους για ζωή και φιλοξενία.
Το τελευταίο αυτό περιστατικό με την κλοπή των τετράτροχων οχημάτων σημειώθηκε χθές στην Χερσόνησο ενώ από εκείνη την ώρα οι Λιμενικές αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Δεν είναι τυχαίο που μέχρι και τα μέσα ενημέρωσης ξένων χωρών μιλούν για τις ακραίες συμπεριφορές των επισκεπτών των τουριστικών περιοχών Χερσονήσου και Μαλίων με σχόλια άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.
Πολλοί από τους κατοίκους και τους φορείς των 2 περιοχών ρίχνουν ευθύνες στις οικογένειες των νεαρών τουριστών "καπετάνιων της φασαρίας" που αφήνουν τα παιδιά τους, χαλαρά και ανεξέλεγχτα από μικρές ηλικίες πρίν καν να ενηλικιωθούν. Αυτό κατά συνέπεια έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να οδηγούνται σε κρεπάλες, κλοπές, παρανομίες, έκτροπα, μέθη, ακραίες συμπεριφορές σχηματίζοντάς αρνητικά και μόνο σχόλια.
Αν δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις στην "πηγή του κακού", στην προκειμένη περίπτωση στις οικογένειες ίσως τότε να υπάρξει μια ελπίδα βελτίωσης των σημερινών δεδομένων. Απο την άλλη δε μερίδα ευθύνης έχουν και οι διαμεσολαβούντες της τουριστικής διακίνησης, πωλητές ταξιδίων,τουρ οπερειτορ, τοπικοί πράκτορες, αρχηγοί γκρούπ.
Τι τους λένε; τι τους υποσχονται;Τι τους πουλάνε;
Στην πόλη του ''οτι θέλεις κάνεις'', στην πόλη όπου και η σθεναρή αντίσταση απο τους λίγους, εξοπλισμένους με πενιχρά μέσα και όπλα, του πολιτισμού, της ιστορίας μας, της παράδοσής μας , της φιλοξενίας μας,του επαγγελματισμού, μάλλον περισσότερο στους'' τριακόσιους του Λεωνίδα'' μας παραπέμπουν!

Επιμέλεια κειμένου Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr
18.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου