Translate

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” για τις ολλανδικές αθλιότητες



Στη Βουλή έφτασαν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα δυσφημιστικά γράφουν οι ολλανδικές εφημερίδες. Δύο βουλευτές ερωτούν τους αρμοδίους υπουργούς σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, που σαφώς δεν είναι τα ξέφρενα πάρτι και η κάθε μορφής διασκέδαση, αλλά και για να αποφευχθούν παρόμοια δημοσιεύματα στο μέλλον, που προσβάλλουν την Κρήτη.

Στη Βουλή έφεραν χθες οι βουλευτές κ.Σκουλάς και Στρατάκης τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα δυσφημιστικά γράφουν οι ολλανδικές εφημερίδες. Οι δύο βουλευτές ερωτούν τους αρμοδίους υπουργούς σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, που σαφώς δεν είναι τα ξέφρενα πάρτι και η κάθε μορφής διασκέδαση, αλλά και για να αποφευχθούν παρόμοια δημοσιεύματα στο μέλλον, που προσβάλλουν την Κρήτη.

Όπως αποκάλυψε η “Π” μεγάλες ολλανδικές εφημερίδες (De Telegraaf και Algemeene Tagblat-AD) έχουν γράψει ρεπορτάζ από τα οποία μόνο διαφήμιση δεν προκύπτει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητική εικόνα για τη Χερσόνησο και την Κρήτη γενικότερα την οποία παρουσιάζουν ως “νησί-πάρτι”!

Τονίζουν ότι τα δημοσιεύματα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό, που εμφανίζει σημαντική πτώση φέτος.

“Η ιστορία, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και οι απέραντου φυσικού κάλλους περιοχές της Κρήτης, πρέπει να αναδεικνύονται και όχι να ακυρώνονται με προσβλητικά σχόλια και δημοσιεύματα” αναφέρουν οι βουλευτές.

Θυμίζουμε ότι έντονα αντέδρασε και ο δήμαρχος Χερσονήσου κ.Δανελάκης που επέρριψε ευθύνες και στο υπουργείο: “Καλά το υπουργείο τουριστικής Ανάπτυξης δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται στα Μάλια και σε άλλες περιοχές; Δεν το πιστεύω. Τι πολιτική είναι αυτή; Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε συνολικά. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας μόνο φορέας έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στους τουρ-οπερέιτορς ή στο κύκλωμα συνολικά» δηλώνει ο δήμαρχος Χερσονήσου.

Τα δημοσιεύματα των ολλανδικών εφημερίδων έμοιαζαν… λάιτ, αλλά στην πραγματικότητα δυσφημούσαν με πονηρό τρόπο την Κρήτη και την Χερσόνησο.

“H Χερσόνησος ειδικά είναι γνωστή για τα πολυάριθμα μπαράκια και τα clubs της. Το γλέντι, όμως, δεν τελειώνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο, όπως αποδεικνύουν τα πολλά τηλεφωνήματα νεαρών στο Alarm Center Eurocross Assistance” αναφέρει η De Telegraaf.

“To αλκοόλ είναι η μεγαλύτερη αιτία για ατυχήματα”, μας λέει η Marjolijn Poutsma, από το Alarm Center Eurocross Assistance. “Έχουμε πολλές καταγγελίες για μέθη, καβγάδες και ατυχήματα με τα μηχανάκια. Συχνά μας τηλεφωνούν γονείς μετά από τηλεφώνημα που έκανε σε εκείνους το παιδί τους. Εμείς ειδοποιούμε τους αρμόδιους για παροχή βοήθειας. Το εντυπωσιακό είναι πως η ηλικία των νεαρών μικραίνει όλο και περισσότερο. Τα παιδιά είναι 17 ή 18 χρονών και πάνε για πρώτη φορά μόνα τους διακοπές. Αν δημιουργούν προβλήματα, τότε είναι ακόμα παιδιά”, έλεγε το ρεπορτάζ η De Telegraaf .

http://www.patris.gr/articles/163393

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου