Translate

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΜΑΛΙΑ : Την εφαρμογή του νόμου ζητούν οι φορείς των Μαλίων


Φρένο στην ασυδοσία





Την εφαρμογή του νόμου, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ζητούν οι φορείς των Μαλίων

Του Θάνου Περβολαράκη

Την τήρηση του νόμου και την επιβολή προστίμων σε οποιονδήποτε δεν συμμορφώνεται ζητούν οι κάτοικοι των Μαλίων που χθες συμμετείχαν στη γενική συνέλευση που έγινε στο δημαρχείο της περιοχής τους με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που ανακύπτουν την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι συμμετέχοντες μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου Μαλίων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου, του συλλόγου ξενοδόχων και του εμπορικού συλλόγου δήμου Μαλίων αποφάσισαν να δημιουργηθεί μία επιτροπή που θα επεξεργάζεται τις όποιες προτάσεις δοθούν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου διαμερισματούχων και ξενοδόχων του δήμου Μαλίων Μανόλη Ζερβάκη, μία από τις τοποθετήσεις που υπήρξαν αφορούσε στον έλεγχο των τετράτροχων μηχανών (γουρούνες) οι οποίες προκαλούν τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στους αναβάτες τους, αλλά και στους πολίτες που περπατούν στους δρόμους.

«Ζητάμε να μπει φρένο από τη δημοτική Αρχή και την πολιτεία στους ταραξίες και σε όσους δε σέβονται και δεν τηρούν τη νομοθεσία. Να σταματήσει η ύπαρξη αυτών των μηχανών, που θα έπρεπε να δίδονται προς ενοικίαση με πολλή αυστηρότητα και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» είπε ο κ. Ζερβάκης και πρόσθεσε «δεν είναι όμως αυτά τα μόνα προβλήματα που θα πρέπει να δώσουμε λύση. Ναρκωτουρισμός, ηχορρύπανση, καθαριότητα και τόσα άλλα, έχουν αλλάξει την εικόνα των Μαλίων και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί»

Όπως τόνισε, όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι πριν είναι πολύ αργά και να αποφασίσουν τι τουρισμό θέλουν για την περιοχή τους . «Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή και αποτελεσματική και όσο το δυνατόν πιο σύντομα» σχολίασε

Οι κάτοικοι των Μαλίων έζησαν και φέτος απίστευτα περιστατικά που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και λογική. Ο «όμηρος» Βρετανός που έσπασε την βιτρίνα καταστήματος, η φοιτήτρια που κατηγορείται ότι πυρπόλησε το νεαρό που την πείραξε στο μπαρ, τα πάρτι-γρίπης, οι «γουρούνες» που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας και πόσα άλλα περιστατικά που μπορεί καν να μην δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Πηγή : Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"
http://www.πατρισ.gr/articles/163722



Πιάσαμε πάτω, δεν πάει παρακάτω!


Ο κόμβος έφθασε στο χτένι για τους κατοίκους των Μαλίων που συμμετείχαν στην λαική συνέλέυση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με σκοπό να βροντοφωνάξουν και να εξεύρουν λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα Μάλια τόσα χρόνια και ιδιαίτερα αυτά που ανέκυψαν την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Η λαική συνέλευση έγινε μετά απο πρόσκληση του λαογραφικού συλλόγου Μαλίων, των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου, του συλλόγου ξενοδόχων κα του εμπορικού συλλόγου του δήμου Μαλίων οι οποίοι αποφάσισαν την δημιουργία μιάς επιτροπής που θα επεξεργάζεται οποιαδήποτε πρόταση η οποία θα αφορά την αλλαγή του κλίματος η την βελτίωση της κατάστασης.

Ναρκωτουρισμός, αλκοοτουρισμός, ηχορρύπανση, καθαριότητα, τα τετράτροχα έχουν αλλοιώσει την εικόνα της περιοχής τόνισε ο αντιπρόεδρος των διαμερισματούχων και ξενοδόχων δήμου Μαλίων Μανόλης Ζερβάκης στα μέσα ενημέρωσης.

Συμπλήρωσε επίσης οτι οι εμπλεκομενοι με τον τουρισμό φορείς θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι πρίν είναι ήδη πολύ αργά και να αποφασίσουν τι τουρισμό θέλουν για την περιοχή τους.

Ζητάμε τόνισαν οι συνευρισκόμενοι να μπεί φρένο απο την πολιτεία στους ταραξίες και όσους δεν σέβονται τον τόπο τους κανόνες και τους νόμους.

Οι κατοικοι των Μαλίων φέτος τα έζησαν όλα.Όλα που ξεφεύγουν απο τα όρια της λογικής.

Ο βρετανός με το τετράτροχο που εισέβαλε στο κατάστημα, η φοιτήτρια που κατηγορείται οτι πυρπόλησε τον βρετανό που την παρενόχλησε, οι ''υποβρύχιες γουρούνες'' που ανασύρθηκαν απο την θάλασσα , τα πάρτυ της γρίπης, ο θάνατος του 17χρονου βρετανού πρόσφατα και τόσα άλλα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητα φθάνουν τους Μαλιώτες να δηλώνουν οτι αν δεν τους βοηθήσουν οι αρχές θα αναγκαστούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Πηγή:

cretantimes.gr, pediada.gr

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2320:2009-08-24-15-44-53&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου