Translate

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

FREE ATHANASIOS LEROUNIS - ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥΝΗ




Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή αν είχατε διαβάσει
την προηγούμενη ανάρτησή μας
στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 ,


http://boraeinai.blogspot.com/2009/09/free-athanasios-lerounis.html


αλλά ο καθηγητής Θανάσης Λερούνης που έδινε την ψυχή και τη ζωή του για την φυλή των Καλάς στο Πακιστάν εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, απήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στα χέρια των ταλιμπάν σε απομονωμένη περιοχή του Αφγανιστάν.

Το προσωπικό στην Ελληνική Πρεσβεία στο Πακιστάν κάνει ότι μπορεί

αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για την συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας. ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ επισκεπτόμενοι την σελίδα:

http://www.mdmgreece.gr/

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αναλαμβάνουν εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την άμεση απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη.

Ο εκπαιδευτικός - Εθελοντής Θανάσης Λερούνης, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο " Έλληνες Εθελοντές" έμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στις κοιλάδες των Καλλάσα στο Β.Δ Πακιστάν από το 1995 μέχρι σήμερα για την πραγματοποίηση έργων κοινής ωφελείας.

Τα ξημέρωματα της Τρίτης 8/09/2009, ομάδα πολυάριθμων ενόπλων, μασκοφόρων εισέβαλαν στο ΚΑΛΛΑΣΑΝΤΟΥΡ- το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλλάσα, όπου διέμενε και μετά από μακελειό που κατέληξε στο θάνατο ενός αστυνομικού απήγαγαν το Θανάση Λερούνη στα βουνά του Αφγανιστάν.

Greek teacher, living in Kalash valleys, victim of kidnapping.

Doctors of the World-Greece organization, is campaigning to collect signatures for the immediate release of Athanassios Lerounis. The teacher-volunteer Athanassios Lerounis, president of N.G.O Greek volunteers, remained for long periods of time at the Kalash valleys in NW Pakistan, since 1995, leading projects for the community’s greater good.

Early morning on Tuesday September 8th, a big group of armed masked men forced their way into Kalasha-dur, the Cultural Center of Kalash people where he was staying, and after a violent armed assault which resulted in the death of a policeman; they kidnapped Athanassios Lerounis in the mountains of Afghanistan

.

Η υπογραφή σας είναι απαραίτητη



Δραματική έκκληση του Ελληνα απαχθέντα



Αναφέρει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και ζητά να γίνουν δεκτοί οι όροι που θέτουν οι απαγωγείς για την απελευθέρωσή του

Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση του Πακιστάν, να καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποκτήσει την ελευθερία του και να επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα, απευθύνει, με χειρόγραφη επιστολή του, ο Ελληνας εθελοντής στις κοιλάδες των Καλάς, Αθανάσιος Λερούνης, ο οποίος απήχθη, στις 8 Σεπτεμβρίου, από κουκουλοφόρους Ταλιμπάν, ύστερα από επίθεση στο σπίτι όπου διέμενε, στο χωριό Μπρουν.

Στην επιστολή του, που είναι γραμμένη στις 2 Οκτωβρίου, στην αγγλική γλώσσα και φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του, αναφέρει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και ζητά να γίνουν δεκτοί οι όροι που θέτουν οι απαγωγείς για την απελευθέρωσή του, δηλαδή η καταβολή λύτρων 20.000 δολαρίων και η απελευθέρωση τριών ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν από τις πακιστανικές αρχές.

"Εάν τα παραπάνω αιτήματα δεν υλοποιηθούν, με ενημέρωσε, ο διοικητής των Ταλιμπάν ότι θα έχω μεγάλα προβλήματα και ότι η ζωή μου θα τεθεί σε κίνδυνο", γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Chitral Times", η αντιπροσωπεία με εξέχοντες μουσουλμάνους τοπικούς ηγέτες της κοιλάδας Μπουμπουρέτ, που είχε μεταβεί για δεύτερη φορά στο Νουριστάν, προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του Αθανάσιου Λερούνη με τους Ταλιμπάν, γύρισε με «άδεια χέρια».

Ωστόσο, μετέφερε τρία γράμματα του Έλληνα εθελοντή: ένα προς την πακιστανική κυβέρνηση, ένα προς τον Έλληνα πρεσβευτή στο Πακιστάν κι ένα προς τη μη κυβερνητική οργάνωση «Έλληνες Εθελοντές», με την οποία συνεργαζόταν ο Λερούνης, έως την απαγωγή του.

Η αποστολή είχε αναχωρήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν κατάφερε να συναντήσει τελικά τους διοικητές των Ταλιμπάν, καθώς δεν βρισκόταν στην περιοχή Νουριστάν (του Αφγανιστάν), όπου κρατείται όμηρος ο Έλληνας εθελοντής. Ωστόσο, αναμένεται να επιχειρήσει να επισκεφτεί την περιοχή για τρίτη φορά, προκειμένου να επιδιώξει νέα συνάντηση με τους απαγωγείς, αλλά παραμένει άγνωστο το πότε.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, στις επιστολές του προς την οργάνωση των «Ελλήνων Εθελοντών» και προς την ελληνική πρεσβεία, ο Αθανάσιος Λερούνης, αναφέρει ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι παραμένει με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τους όρους που θέτουν για την απελευθέρωσή του.

«Εργάστηκα ως εθελοντής στις κοιλάδες των Καλάς της περιοχής του Τσιτράλ, από το 1995, συμμετέχοντας σε εργασίες προς όφελος φτωχών Πακιστανών πολιτών, όπως κατασκευές σχολείων, συστημάτων ύδρευσης, κέντρων υποστήριξης μητέρων κ.α.» γράφει ο Αθανάσιος Λερούνης στην επιστολή του και συμπληρώνει ότι η πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα είναι καλά ενημερωμένη για τις δραστηριότητες της οργάνωσης των «Ελλήνων Εθελοντών» στο Πακιστάν.


Πηγή:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=6952816


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου