Translate

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Eνημερωτική εκστρατεία από τη HELMEPA




Τελείωσε με μεγάλη επιτυχία η φετινή ενημερωτική εκστρατεία από τη HELMEPA, τη CYMEPA και τη JT International.

Με κοινό γνώμονα δράσης την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η HELMEPA και η JTI συμπορεύθηκαν και φέτος στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κοινού και την παρακίνησή του στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τα τσιγάρα.

Ο φετινός κύκλος της εκστρατείας «Το καλοκαίρι ψαρεύουμε μόνο… γόπες!» ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.

Η JTI με τη συνεργασία της HELMEPA συνέχισε για τρίτη χρονιά την ενημέρωση των ενήλικων καπνιστών σε παραλίες της Ελλάδας και για πρώτη φορά της Κύπρου, όπου η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Κυπριακής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA).

Τα αποτελέσματα της φετινής εκστρατείας στις δύο χώρες ξεπέρασαν τον αρχικό στόχο, με τις εκπαιδευμένες ομάδες της JTI να επισκέπτονται συνολικά 107 παραλίες, και να ενημερώνουν 30.000 ενήλικους καπνιστές-λουόμενους γύρω από την υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων των τσιγάρων, διαθέτοντας τους ατομικά σταχτοδοχεία άμμου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι ενήλικες καπνιστές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με τα πιθανά αίτια του προβλήματος των αποτσίγαρων στις παραλίες αλλά και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση του.

Επιπρόσθετα, με σκοπό την ακόμη καλύτερη ενημέρωση, τοποθετήθηκαν 1.000 δίγλωσσες ενημερωτικές αφίσες σε παραλιακά σημεία, επαναλαμβάνοντας και υπενθυμίζοντας έτσι σε όλους τους ενήλικους καπνιστές το μήνυμα της εκστρατείας για την υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων από τα τσιγάρα.

Πηγή:HELMEPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου