Translate

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Περισσότερη προσπάθεια στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας



ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας στον τόπο μας ζήτησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κ. Νίκος Μαρκάκης (φωτό) από τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων του νομού μας. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/10) και το θέμα της ήταν η πάταξη της ραγδαία αυξανόμενης εγκληματικότητας και ο περιορισμός των συχνότατων τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Εισαγγελέας ως θεσμός, αλλά και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κάλεσε τους αξιωματικούς της Ελ.Ασ. για να τους δώσει οδηγίες δια ζώσης. Οδηγίες που στη συνέχεια θα πάρουν και εγγράφως.

Ο κ. Μαρκάκης θεωρεί ότι, η κατάσταση, τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη του Ηρακλείου, έχει πλέον… ξεφύγει. Το ένα σκέλος των εντολών του αφορούσε στις κλοπές, τις διαρρήξεις, τους τσαντάκηδες, τους επαίτες και τα παιδιά των φαναριών. Το άλλο είχε να κάνει με τις συνεχόμενες θυσίες στο βωμό της ασφάλτου. Η βελτίωση της ποιότητας των οδοστρωμάτων, η διόρθωση των κακοτεχνιών, η καταστολή όσων κινούνται με υπερβολική ταχύτητα, δεν χρησιμοποιούν κράνος και ζώνη ασφαλείας, αποτελούν για τον Εισαγγελέα ως τα εκ των ουκ άνευ μέτρα για την καταπολέμηση του ανοήτου εγκλήματος που συντελείται στη χώρα μας: Των τροχαίων δυστυχημάτων.

Βέβαια, τα όσα ζήτησε ο κ. Μαρκάκης τα ζήτησε έχοντας υπόψιν το θέμα της έλλειψης της επαρκούς αστυνομικής δύναμης στο νομό. Έτσι, μέχρι η οξύτητα του προβλήματος αμβλυνθεί, ζήτησε τα καλύτερα αποτελέσματα να έλθουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο κ. Μαρκάκης ζήτησε επίσης εντατικοποίηση των ελέγχων όχι μόνο τροχονομικών, αλλά και καταστημάτων (κυρίως μπαρ) που λειτουργούν χωρίς άδεια ή δεν σφραγίζονται από τους Δήμους, αν και εκκρεμούν σε βάρος τους πάνω από τρεις μηνύσεις από την Αστυνομία.

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Πηγή:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3362:2009-10-21-17-59-26&catid=36:topika-nea&Itemid=71
pediada.gr
21.10.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου