Translate

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Συνενώνουν τις δυνάμεις τους τα φιλοζωικά σωματεία


Εκδηλώσεις το Σάββατο 10.10.2009 στο Ηράκλειο

Μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης και μεγάλος αριθμός Ηρακλειωτών που αγαπά τα ζώα, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν το Σάββατο στη Λότζια, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Δεκατέσσερα φιλοζωικά σωματεία από όλη την Κρήτη, ένωσαν τις δυνάμεις τους, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και μίλησαν στον κόσμο για την δράση τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζώα που κυκλοφορούν αδέσποτα και εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, στην ανάγκη στείρωσης των ζώων, στα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η συντροφιά τους, κλπ.

Οργανώθηκε ακόμη, διαγωνισμός ζωγραφικής με τη συμμετοχή των παιδιών, ενώ τα μικρά ενθουσιάστηκαν από τη ζωγραφική προσώπου, τις επιδείξεις σκύλων οδηγών και εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν κλπ.

Η γιορτή άρχισε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα, ενώ από πλευράς Δήμου, εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Μανόλη Αλεξάκη.

Τα Σωματεία που έλαβαν μέρος ήταν: Φιλοζωική Κρήτης (Μάλια Ηρακλείου), Κιβωτός του Νώε (Χανιά), Προστασία Ζώων (Χανιά), Αρχελών (Ρέθυμνο), Ζωόφιλοι Ρεθύμνης (Ρέθυμνο), Cretan Cat-A-List (Ρέθυμνο), Ζωόφιλη Δράση (Ηράκλειο), Φιλοζωικό Σωματείο Μεσαράς (Μεσαρά), VOCAL (Ελούντα), Promotin Animal Welfare & Safety (Καλό Χωριό Λασιθίου), Ζωφόρος (Ηράκλειο), Donkey Care Crete (Ιεράπετρα), Lara Guide Dogs School (Ηράκλειο), Cretan Animal Protection (Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου), Φιλόζωοι Παλαιόχωρας (Παλαιόχωρα Χανίων).

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας,

    Uέλω να αναφέρω ένα περιστατικό που είχα με την Φιλοζωική Δράση.

    Το Σαββάτο το βράδυ (21:00) βρήκαμε 3 κουταβάκια μέσα σε μια κούτα δίπλα απο έναν κάδο σκουπιδιών στην περιοχή των Δειλήνων. Δεν συζητάω για τον εγκληματία που τα παράτησε εκει. Μόλις τα είδαμε χωρίς δευτερη σκέψει τα πηραμε στο σπίτι. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μικρα κουταβακια χωρις την μαμα τους και δεν γνωρίζαμε το τι έπρεπε να κάνουμε για να τα σώσουμε.

    Το πρώτο που μας ήρθε στο μυαλό ήταν να επικοινωνήσουμε με την Φιλοζωική Δράση. Βρήκαμε το κινητό τηλέφωνο που αναφέρει στο site τους και πήραμε.
    Το σήκωσε μια ''κυρία'' και μόλις της είπαμε την κατάσταση η πρώτη της απαντηση ήταν οτι το σωματείο τους δεν μπορει να φιλοξενήσει τόσο μικρα κουτάβια. Της εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να τους τα δώσουμε και οτι θα κρατήσουμε εμεις το ένα και θα βρούμε εμεις σπίτι για τα αλλα, και οτι την καλέσαμε για να μας πουν το τι πρέπει να κάνουμε για το φαγητό τους και γενικά για να μας δώσουν οδηγίες για την φροντίδα τους.
    Η απαντηση της ήταν οτι ''δεν είναι κτηνιατρος και να ψαξουμε στο internet'' με έναν πολυ εριστικό τρόπο.

    Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο υπάρχει ένα τέτοιο σωματέιο. Μόνο για ''γιορτες''??? Δεν θα επρεπε να υπάρχει ένας κτηνιατρος στο σωματειο για την περιθαλψη των ζώων που φιλοξενουν και ''χαρίζουν στις γιορτές''???

    Τις επόμενες μέρες που μίλησα με φίλους και γνωστους όλοι είχαν να μου πουν απο ένα περιστατικό για την Φιλοζωική Δράση.

    Υ.Γ Τελικά την Κυριακη τα πήγαμε στην κτηνιατρο και μας είπε οτι τα κουτάβια ήταν 4 ημερών και μας έδωσε οδηγίες για τα πάντα. Το στενάχωρο είναι οτι δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουν να ζήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή