Translate

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Καθυστερεί η παράκαμψη των Μαλίων

Την καθυστέρηση των εργασιών στην παράκαμψη των Μαλίων επισημαίνει για μια ακόμη φορά ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης που απέστειλε επιστολή προς την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα για το έργο αυτό και άλλα που σχετίζονται με το Λασίθι ο κ.Αναστασάκης έχει καλέσει τη Δευτέρα τον κ.Αγαπάκη στη νομαρχία.

«Κατόπιν παρέλευσης ικανού χρονικού διαστήματος από την προηγούμενη ενημέρωσή μας σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων στην παράκαμψη Μαλίων, επανερχόμαστε στο προαναφερόμενο σχετικό έγγραφό μας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την τρέχουσα εκτίμησή σας όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δύο συνεστημένων εργολαβιών στην υπόψη περιοχή και –κυρίως- για το χρόνο απόδοσης των συγκεκριμένων έργων σε κυκλοφορία» αναφέρει ο νομάρχης και επισημαίνει:

«Από προσωπική μας αντίληψη, έχουμε την αίσθηση ότι παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην πρόοδο των υπόψη εργολαβιών, γεγονός για το οποίο εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας.

Ως γνωστόν, η ολοκλήρωση της κατασκευής της παράκαμψης των Μαλίων είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό μας, δεδομένου ότι η συνεχιζόμενη διέλευση της κυκλοφορίας μέσα από τον οικισμό δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για την προσπελασιμότητα της περιοχής μας και συνιστά ουσιαστικό αποκλεισμό του Νομού από την υπόλοιπη Κρήτη.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες και να δοθεί προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν στα συγκεκριμένα έργα της παράκαμψης των Μαλίων, δεδομένου ότι, δεν νοείται η επόμενη τουριστική περίοδος να αντιμετωπίσει την χαοτική και επικίνδυνη κυκλοφοριακή κατάσταση που βιώνουν μέχρι σήμερα οι πολίτες και οι τουρίστες που κινούνται προς το Νομό μας» τονίζει και καταλήγει:

«Πέραν αυτών, η όποια περαιτέρω καθυστέρηση στα έργα αυτά θα αποτελέσει ουσιαστικό πλήγμα στο τουριστικό προϊόν και την ανάπτυξη του Νομού μας, γεγονός που μας έχει επισημανθεί έντονα και από τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας.

Εν αναμονή της άμεσης ενημέρωσής μας από τις Υπηρεσίες σας, είμαστε στη διάθεσή σας να συνδράμουμε τις δικές σας προσπάθειες με όποιο τρόπο κριθεί πρόσφορος».


Πηγή:
http://www.patris.gr/articles/166878

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου