Translate

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ


Πρωτοβουλίες σαν την παρακάτω δεν είναι δυνατό παρά να μας βρίσκουν στο πλάι της Δημοτικής Αρχής. Οτιδήποτε μάλιστα στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη των Μαλίων θα μας βρίσκει συμμάχους και έτοιμους να προσφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Και μια ερώτηση με την ευκαιρία αυτή. Υπάρχει άραγε πολιτιστικός σύλλογος στα Μάλια; Και αν υπάρχει ποιά είναι η δραστηριότητά του; Αν πάλι δεν υπάρχει μήπως θα πρέπει να υπάρξει μια ιδιωτική πρωτοβουλία από ανθρώπους που αγαπούν τα Μάλια ώστε να προβληθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας; Οποιεσδήποτε προτάσεις σας μπορούν να σταλούν στην διεύθυνση μας (Κ. Γραικιώτης, Τ.Θ. 60010, 15310 Αγία Παρασκευή ή στο e-mail kongrek@gmail.com) και εμείς θα βοηθήσουμε ό
σο μπορούμε.

Επίσης θα χαρούμε πολύ να έχουμε συνεργασίες, όσων επιθυμούν με τις δραστηριότητες ή με οτιδήποτε άλλο σχετικό με τα Μάλια.

Κωνσταντίνος Γραικιώτης.




Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» στα Μάλια.


Στη σύσταση δημοτικού ιδρύματος με το όνομα «Έλλη Αλεξίου», προχωρεί ο δήμος Μαλίων. Η σχετική μάλιστα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ίδρυση του δημοτικού ιδρύματος «Έλλη Αλεξίου» αποσκοπεί, σύμφωνα με την απόφαση, «στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, που αφορούν την προαγωγή του πνευματικού επιπέδου της κοινωνίας του δήμου Μαλίων, την πληρέστερη γνωριμία του συγγραφικού έργου, της ζωής, της προσωπικότητας και της πνευματικής προσφοράς των πνευματικών δημιουργών της Έλλης Αλεξίου, του Ελευθέριου Αλεξίου και της Γαλατίας Αλεξίου - Καζαντζάκη».

Ο δήμος Μαλίων θα επιχορηγεί ετησίως, τουλάχιστον με 10.000 ευρώ, το Δημοτικό Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου».

Επιμέλεια κειμένου Ειρήνη Γουβιανάκη


Πηγή:
pediada.gr - 7.9.09

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2498:-l-r---&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου