Translate

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνας του μέλιτος στα ΜΑΛΙΑ για 20 ξένα ζευγάρια






Μήνας του μέλιτος στην Κρήτη για είκοσι ζευγάρια

Στο ξενοδοχείο “Σειρήνες”

Είκοσι νεόνυμφοι από τη Γερμανία, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους και φωτογράφους της πατρίδας τους, βρίσκονται στην Κρήτη για το μήνα του μέλιτος και φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο “Σειρήνες” στα Μάλια.

“Η Κρήτη, πρέπει να κάνει άνοιγμα και στον γαμήλιο τουρισμό”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νικηφόρος Λαμπρινός, τονίζοντας ότι έγινε προσπάθεια να συμπέσει η άφιξή τους με την παγκόσμια ημέρα τουρισμού και να φιλοξενηθούν στο νησί τον μήνα Οκτώβριο, έναν κατεξοχήν “αδύνατο” τουριστικό μήνα.

Ο ίδιος σημείωσε: “Το υφιστάμενο μοντέλο “ήλιος και θάλασσα”, έχει πλέον εξαντλήσει τη δυναμική του. Ήδη καταγράφεται εννοιολογική διεύρυνση από τον απλό τουρισμό των διακοπών, στον τουρισμό των εμπειριών.

Ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος με τουρισμό “ειδικών ενδιαφερόντων”, με στοχευμένη διαφοροποίηση μπορεί να συμβάλλει στην χρονική και χωρική διάχυση του τουρισμού.

Η Κρήτη που διαθέτει αυτόν τον άδηλο πόρο, που λέγεται έμφυτη κρητική φιλοξενία, διαθέτει τα τουριστικά και πολιτιστικά αποθέματα να διεκδικήσει σοβαρό μερίδιο της αγοράς σε ειδικές μορφές τουρισμού,όπως εν προκειμένω ο γαμήλιος τουρισμός.


Η Σαντορίνη πρωτοπορεί στο γαμήλιο τουρισμό

Ο κ. Λαμπρινός, υπογραμμίζει ότι “η Σαντορίνη πρώτη σε όλο τον κόσμο σε πακέτα γαμήλιου τουρισμού, είναι ένα καλό παράδειγμα, αλλά η Κρήτη έχει προσόντα να αναπτύξει και ιατρικό, θρησκευτικό , διατροφικό , συνεδριακό, τουρισμό κινήτρων, αθλητικό, οικοτουρισμό, αγροτουρισμό, δηλαδή μορφές τουρισμού στις οποίες έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά και για τις οποίες ακόμη λείπει το κανονιστικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Tourism Control Intelligence, θα σημειώσουν άνοδο τα χρόνια που έρχονται για τον τουρισμό, η αναζήτηση προϊόντων οικολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης ο αθλητικός και ιαματικός τουρισμός, οπότε είναι σαφές ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει αφενός την κρίση του σήμερα αλλά και την πρόκληση του αύριο”.

Της Αννας Κωνσταντουλάκη


Πηγή:
Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"
http://www.patris.gr/articles/165893?PHPSESSID=5olvjapugqaktn2pqc7j5hdmf5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου