Translate

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ


Δεν θέλουν στα Μάλια την κεραία

Αναβρασμό έχει προκαλέσει σε κατοίκους των Μαλίων η διαπίστωση ότι κάποιοι εντελώς παράνομα εγκατέστησαν, όπως καταγγέλλεται, κεραία κινητής τηλεφωνίας μία ανάσα από τα σπίτια τους.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές διαμαρτυρίας από 98 οικογένειες, ενώ της υποθέσεως έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Ηρακλείου μετά από αναφορά των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον κ. Μανόλη Ψιλλάκη που εκπροσωπεί τους κατοίκους-το σπίτι του ίδιου απέχει μόλις 2,5 μέτρα από την οικοδομή στην οποία έχει εγκατασταθεί η κεραία και μάλιστα στενό συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρότατο περιστατικό υγείας-η επίμαχη κεραία βρίσκεται εντός απαγορευμένης ζώνης, μέσα σε κατοικημένη περιοχή και πολύ κοντά από τον παιδικό σταθμό.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η κεραία εγκαταστάθηκε εν κρυπτώ με τις …ευλογίες γείτονα τους. Ουδείς, όπως υπογραμμίζουν, γνώριζε ότι πρόκειται για κεραία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. «Μας διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αναμεταδότη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και έτσι δεν αντιδράσαμε, θεωρώντας ότι δεν τίθεται κίνδυνος για την υγεία μας. Αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο». Πριν από καιρό, εντελώς τυχαία, ένας ηλεκτρονικός που επισκέφθηκε οικία της γειτονιάς, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι οι κάτοικοι ανέχονται να «συνυπάρχουν» με την κεραία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνθρωποι έπεσαν από τα σύννεφα καθώς δεν είχαν την παραμικρή ιδέα.

Αμέσως ξεκίνησαν έναν μαραθώνιο για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Δεν άργησαν να διασταυρώσουν, όπως ανέφερε ο κ. Ψιλλάκης, ότι πρόκειται για μία κεραία που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί παντελώς αυθαίρετα δίπλα από τα …κρεβάτια τους.

Ο κ. Ψιλλάκης ανέφερε στην «Π» ότι εκπροσωπώντας τις 98 οικογένειες που έχουν υπογράψει την αναφορά διαμαρτυρίας, προσέφυγε στην Εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ έχει απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και στην Πολεοδομία της Νομαρχίας Ηρακλείου που ήδη έχει προχωρήσει σε αυτοψία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την περασμένη Πέμπτη το θέμα τέθηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαλίων. Στη διάρκεια της συζήτησης οι κάτοικοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αλλά και την οργή τους, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση της κεραίας. Ο δήμαρχος Μαλίων Κώστας Λαγουδάκης ανέφερε στην «Π» ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού η κεραία έχει εγκατασταθεί δίπλα σε σπίτια και θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα καίρια ζητήματα όπως το νομικό καθεστώς αλλά και οι πληροφορίες που την φέρουν να ηλεκτροδοτείται παράνομα.

Αυτό πάντως που ζητούν οι κάτοικοι είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και να διευθετηθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατόν καθώς πρόκειται για ζήτημα υγείας.

Πηγή : Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ
http://www.patris.gr/articles/164332

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου