Ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπογραμμίζει: “Πρέπει να γίνουμε ικανοί να παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιότητας, υποστηρίζοντας ένα κατ΄εξοχήν εξωστρεφή τομέα όπως ο τουρισμός και αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, μέσα από ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.
Εμείς ως ιδιωτικός τομέας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο νέο δύσκολο και απαιτητικό αναπτυξιακό περιβάλλον και να συμμετέχουμε στη διατύπωση και υλοποίηση μιας νέας τουριστικής πολιτικής”.
Είκοσι νεόνυμφοι από τη Γερμανία, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους και φωτογράφους της πατρίδας τους, βρίσκονται στην Κρήτη για το μήνα του μέλιτος και φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο “Σειρήνες” στα Μάλια.
“Η Κρήτη, πρέπει να κάνει άνοιγμα και στον γαμήλιο τουρισμό”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νικηφόρος Λαμπρινός, τονίζοντας ότι έγινε προσπάθεια να συμπέσει η άφιξή τους με την παγκόσμια ημέρα τουρισμού και να φιλοξενηθούν στο νησί τον μήνα Οκτώβριο, έναν κατεξοχήν “αδύνατο” τουριστικό μήνα.
Ο ίδιος σημείωσε: “Το υφιστάμενο μοντέλο “ήλιος και θάλασσα”, έχει πλέον εξαντλήσει τη δυναμική του. Ήδη καταγράφεται εννοιολογική διεύρυνση από τον απλό τουρισμό των διακοπών, στον τουρισμό των εμπειριών.
Ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος με τουρισμό “ειδικών ενδιαφερόντων”, με στοχευμένη διαφοροποίηση μπορεί να συμβάλλει στην χρονική και χωρική διάχυση του τουρισμού.
Η Κρήτη που διαθέτει αυτόν τον άδηλο πόρο, που λέγεται έμφυτη κρητική φιλοξενία, διαθέτει τα τουριστικά και πολιτιστικά αποθέματα να διεκδικήσει σοβαρό μερίδιο της αγοράς σε ειδικές μορφές τουρισμού,όπως εν προκειμένω ο γαμήλιος τουρισμός.
Η Σαντορίνη πρωτοπορεί στο γαμήλιο τουρισμό
Ο κ. Λαμπρινός, υπογραμμίζει ότι “η Σαντορίνη πρώτη σε όλο τον κόσμο σε πακέτα γαμήλιου τουρισμού, είναι ένα καλό παράδειγμα, αλλά η Κρήτη έχει προσόντα να αναπτύξει και ιατρικό, θρησκευτικό , διατροφικό , συνεδριακό, τουρισμό κινήτρων, αθλητικό, οικοτουρισμό, αγροτουρισμό, δηλαδή μορφές τουρισμού στις οποίες έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά και για τις οποίες ακόμη λείπει το κανονιστικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Tourism Control Intelligence, θα σημειώσουν άνοδο τα χρόνια που έρχονται για τον τουρισμό, η αναζήτηση προϊόντων οικολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης ο αθλητικός και ιαματικός τουρισμός, οπότε είναι σαφές ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει αφενός την κρίση του σήμερα αλλά και την πρόκληση του αύριο”.
Τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής SOS για τα παιδιά που πέφτουν θύματα κακοποίησης υπενθυμίζει το σωματείο «Όαση του Παιδιού». Η υπενθύμιση γίνεται εξαιτίας του περιστατικού κακοποίησης ανήλικης που συνέβη στα Χανιά. Το σωματείο αναφέρει ότι, «θέλοντας να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο Ηράκλειο, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, δημιούργησε και λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή SOS: 2810 390108. Η γραμμή αυτή λειτουργεί πέντε μέρες τη βδομάδα κατά τις ώρες 8.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας αλλά και τα Σαββατοκύριακα μπορεί κάποιος ν’ αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Βασικός της στόχος είναι η παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς. Μέσω τις χρήσης της γραμμής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μοιραστούν ερωτήματα – προβλήματα που αφορούν σε παιδιά – εφήβους. Ειδικά εκπαιδευόμενο και έμπειρο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) παρέχουν τις ανάλογες κατευθύνσεις και πληροφορίες προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση της κάθε περίπτωσης. Συγκεκριμένα οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή SOS 2810390108 αφορούν: • Παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο • Παιδιά που επαιτούν • Παιδιά με ειδικές ανάγκες • Καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης παιδιών – θυμάτων • Παραπομπές σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς • Πληροφορίες για το σωματείο «Όαση του Παιδιού» Η γραμμή λειτουργεί επίσημα από τον Απρίλιο του 2008. Η τηλεφωνική γραμμή SOS: 2810 390108 λειτουργεί με την ευγενική υποστήριξη του Α΄ Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου, πολύτιμου αρωγού στο έργο του σωματείου εδώ και δύο χρόνια».
Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν με το αιτιολογικό της αλλαγής θρησκεύματος.
Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές.
Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού.
Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»
Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.
Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.sabatina-ev.de/Botschaft.html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2α:
Στην ιστοσελίδα http://www.isavelives.be/en/node/3401υπάρχει παλιότερο άρθρο της 9ης Απριλίου, πριν δηλ. καταδικαστούν οι δυο κοπέλες. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι οι αρχές ζήτησαν από τις οικογένειές τους 400.000 δολάρια για να τις ελευθερώσουν (οι οικογένειες δεν τα είχαν, πρότειναν να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό) και ότι δεν τους έδιναν πρόσβαση σε δικηγόρο αλλά τους επέτρεπαν να δέχονται μια επίσκεψη την εβδομάδα και… ένα τηλεφώνημα 1 λεπτού την ημέρα η καθεμιά! Εκεί υπάρχουν και κάποιες διευθύνσεις όπου μπορούσε να απευθυνθεί κανείς μέχρι τοις 20 Μαΐου. Το άρθρο μάλλον προέρχεται από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Δείτε εδώ την περιληπτική αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας στην υπόθεση:
Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, όπως μας είπαν τηλεφωνικά, δεν έχει ε-mail αλλά μόνο FAX, το οποίο είναι: +302106747945. Όποιοι έχουν φαξ μπορούν να στείλουν τη διαμαρτυρία τους σε αυτό. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο το να στείλετε την φόρμα που προαναφέραμε, αλλά έχει σημασία να το κάνετε!
Το μήνυμα διαμαρτυρίας έχει ως εξής στα ελληνικά:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από τον Μάρτιο του 2009 κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης δυο γυναίκες, η 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.
Η είδηση αυτή ήδη μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο Ίντερνετ και προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια για τη χώρα σας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή της ακτιβίστριας Sabatina James και πολλών άλλων επώνυμων και ανώνυμων, ακτιβιστών και απλών ανθρώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Μεριέμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ να αφεθούν αμέσως ελεύθερες.»
ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην φόρμα πρέπει να γράψετε το όνομά σας ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Τα ελληνικά θα είναι ακατανόητα για τους παραλήπτες του μηνύματος. Μην ξεχνάτε να βάζετε και όνομα ΚΑΙ επώνυμο στο πεδίο Name-Surname.
Στο πεδίο Subject δεν χρειάζεται να γράψετε κάτι, γι’ αυτό και δεν έχει αστερίσκο. Έχει ρυθμίσθει έτσι ώστε να μπαίνει αυτόματα ως θέμα η φράση «Release Meryem Rostampour and Marzieh Esmaeilabad». Είναι αρκετό να υποβάλετε το μήνυμα ΜΙΑ ΦΟΡΑ, καθώς είναι ρυθμισμένο να πηγαίνει αυτόματα και στις τρεις διευθύνσεις.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ.
Η φόρμα ξεκινά εκεί που είναι τα κενά πεδία.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ E-MAIL ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
In Iran, 27 year old Meryem Rostampour and 30 year old Marzieh Amirizadeh Esmaeilabad (see the above photo) will be put to death on charges of having changed their religion.
Since March 2009, both Meryem and Marzieh are being detained in Tehran’s notorious Evin prison. First with 25 women in one (!) cell, then in solitary confinement, where they were interrogated while blindfolded. Their crime? They were Muslims and they converted to Christianity.
The fact that we find particularly worrying is that there is an ongoing investigation against Mariam and Marzieh, for «apostasy».
The provision of Iranian law for cases of abandoning Islam is life imprisonment or the death penalty.
In addition, clause 225.10 of this law foresees for women : «During the five daily prayer times, they must be whipped and their living conditions and the quantity of food, clothing and water must be lowered until they show remorse.»
The 9th of August 2009 was the first day in court. Haddad, the deputy prosecutor insisted with great pressure that the women should renounce their Christian faith, both in writing and verbally. According to secure information, it was a moving sight, how the two women persisted, even with Mr. Haddad, and repeatedly stressed that they did not regret anything and would not recant their faith in Christ.
includes a form via which you can send protest e-mails
to
the Permanent Mission of the Islamic Republic of Iran to the United Nations (iran@un.int) to the Embassy of the Islamic Republic of Iran in Bruxelles (secretariat@iranembassy.be) and to the Embassy of the Islamic Republic of Iran to the U.K. (info@iran-embassy.org.uk.)
It is enough to submit your message ONCE for all three destinations.
Με το κλικ, το πρόγραμμα e-mail σας θα ανοίξει ένα έτοιμο μήνυμα, με παραλήπτη τον πρεσβευτή του Ιράν στην Ελλάδα κ. Mahdi Honardoost (ambassador@iranembassy.gr) και κοινοποίηση στον κ. Mahmoud Fazeli (Deputy Head of the Mission, deputy@iranembassy.gr), και στο τμήμα γενικών πληροφοριών και ΜΜΕ (info@iranembassy.gr). Το κείμενο βρίσκεται έτοιμο μέσα στο μήνυμα και το μονο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε αν θέλετε τ’ όνομά σας κάτω από το κείμενο, και να στείλετε το μήνυμα! Υπάρχει ακόμη και κρυφή κοινοποίηση προς εμάς, για να γνωρίζουμε πόσα μηνύματα έχουν σταλεί μ’ αυτό τον τρόπο.
This message goes to: the Ambassador (H.E. Mr. Mahdi Honardoost) ambassador@iranembassy.gr
Deputy Head of the Mission (Mr. Mahmoud Fazeli, deputy@iranembassy.gr)
Media Section and General Enquiries (info@iranembassy.gr)
There is also a blind copy to our address, so that we know how many messages are sent via this way.
Zum Christentum konvertiert: Frauen im Iran droht der Tod
Sabatina e.V. kämpft für die Freilassung von zwei jungen Frauen im Iran, die zum Christentum konvertiert sind. Ihnen droht jetzt die Todesstrafe. Sabatina James informierte die Presse. Lesen Sie mehr in der Online-Ausgabe von bild.de vom 31. August 2009.
Auch Sie können helfen:
Beteiligen Sie sich an der Unterschriften-Aktion für eine sofortige Freilassung der beiden Frauen. Drucken Sie das PDF-Formular aus und schicken es ausgefüllt an die angegebene Adresse.
„Wer die Religion verlässt, den tötet!“
Seit März 2009 sind Mariam und Marzieh im berüchtigten Teheraner Gefängnis Evin inhaftiert. Zunächst mit 25 Frauen in einer (!) Zelle. Dann in Einzelhaft, wo sie mit verbundenen Augen verhört wurden. Ihr Verbrechen? Sie waren Muslime und konvertierten zum christlichen Glauben.
Besonders beunruhigend finden wir die Tatsache, dass gegen Mariam und Marzieh wegen „Abfall vom Islam“ ermittelt wird.
Das iranische Gesetz sieht für den Abfall vom Islam lebenslange Haft bzw. die Todesstrafe vor.
Ausserdem fordert §225.10 des Gesetzesentwurfes für Frauen: „An den fünf täglichen Gebetszeiten muss sie ausgepeitscht werden und ihre Lebensqualität und die Menge des Essens, der Bekleidung und des Wassers muss herabgesetzt werden, bis sie Reue zeigt.
Am 9. August 2009 war der erste Tag vor Gericht. Der stellvertretende Staatsanwalt Haddad forderte die beiden Frauen unter großem Druck auf, schriftlich und mündlich ihrem christlichen Glauben abzuschwören. Nach gesicherten Informationen muss es bewegend gewesen sein, wie sich die beiden Frauen sogar mit Herrn Haddad anlegten und immer wieder betonten, dass sie nichts bereuen und dem Glauben an Christus nicht abschwören. Wie wird das Urteil ausfallen?
Sabatina fordert die sofortige Freilassung von Maryam und Marzieh!
Deshalb haben Sabatina und die IGFM (Internationale Gesellschaft für Menschenrechte) eine Initiative für die beiden jungen Frauen gestartet. Mit einem Offenen Brief an die iranische Botschaft und einer Unterschriftenaktion möchten wir, gegen die Todesstrafe von Mariam und Marzieh protestieren und ihre Freilassung erreichen.
To the Christianity converts: Death threatens women in Iran
Sabatina registered association fights for the release of two young women in Iran, who are converted to the Christianity. Now the death penalty threatens them. Sabatina James informed the press. Read more in the online edition of bild.de from 31 August 2009.
Also you can help:
Take part in the signature action for an immediate release of the two women. Will expression you the form for pdf and send it filled out to the indicated address
„Who leaves the religion, which kills! “
Since Mariam and Marzieh are arrested March 2009 in the notorious Teheraner prison Evin. First with 25 women in one (!) Cell. Then in solitary confinement, where they were cross-examined with connected eyes. Their crime? They were Muslims and converted to the Christian faith.
We find the fact particularly disturbing that against Mariam and Marzieh because of „waste by the Islam “one determines.
The Iranian law plans life imprisonment and/or the death penalty for the waste of the Islam.
In addition §225.10 of the bill for women demands: „At the five daily prayer times it must be expenditure-whipped and their quality of life and the quantity of the meal, the clothing and the water must be lowered, until it shows regret.
On 9 August 2009 was the first day before court. The deputy public prosecutor Haddad requested the two women under large pressure to swear off in writing and verbally their Christian faith. After secured information it must have been moving, how the two women put on themselves even with Mr. Haddad and stressed again and again that they repent nothing and the faith in Christ do not swear off. How will the judgement fail?
Sabatina demands the immediate release of Maryam and Marzieh!
Therefore Sabatina and the IGFM (international society for human rights) started an initiative for the two young women. With an open letter to the Iranian message and a signature action we would like to protest, against the death penalty of Mariam and Marzieh and reach their relea
İran’da 27 yaşındaki Meryem Rostampour ve 30 yaşındaki Marzieh Esmaeilabad adındaki iki kadın din değiştirdikleri gerekçesiyle öldürülecek.
Güncelleme:01 Eylül 2009 18:27
İran’da 27 yaşındaki Meryem Rostampour ve 30 yaşındaki Marzieh Esmaeilabad adındaki iki kadın din değiştirdikleri gerekçesiyle öldürülecek.
Bild gazetesinin haberine göre İran'da Hıristiyanlığa geçtikleri iddiasıyla tutuklanan iki kadın idama mahkum edildi.
Tahran’da bir hapishanede tutulan Meryem ve Marziah her ezan vakti kırbaçlanıyor, aşağılanıyor, az yemek ve su verilerek cezalandırılıyor...
5 Mart'ta evlerine düzenlenen baskında İncil bulununca gözaltına alınan bu iki kadının serbest kalması için çok uğraşan İnsan hakları savunucusu yazar Sabatina James, “Tek kişilik hücrede yaşıyorlar ve gözü kapalı şekilde sorgulanıyorlar. Günde 5 kez ezan saatlerinde kırbaçlanıyorlar. Çok az su ve yemek veriliyor.” diye isyan etti...
İran’da ceza kanunlarına göre İslam’dan çıkmanın cezası şöyle: “5 ezan vaktinde kadın kırbaçlanır, kadın itaat gösterene kadar yaşam kalitesi düşürülür, yiyeceği, giyeceği kısılır