Translate

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ









ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΕΣ


Έλαβα σήμερα ένα σχόλιο, σε παλαιότερη ανάρτηση, αναγνώστη του blog -και απ' ότι φαίνεται καλού φίλου του τόπου μας - και το αναρτώ εδώ όχι μόνο γιατί συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις και τις προτάσεις του αλλά και διότι έχω την ελπίδα ότι η Δημοτική Αρχή και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της περιοχής μας θα το διαβάσουν και θα προσανατολισθούν ανάλογα.

Το σχόλιο που έλαβα αναφέρεται στην ανάρτησή μου "Αρνητικές προβλέψεις για τον τουρισμό" και έχει ως ακολούθως:

Γειά σου αγαπητέ Μαλιώτη και χρόνια σου πολλά .

Έπεσα τυχαία επάνω στο συμπαθητικό blog σου. Και λέω συμπαθητικό καθώς προασπίζεις τον τόπο σου ( και πολύ καλά κάνεις) και θές να τον δείς να προκόβει.

Αναφορικά με το θέμα που έχει καταλάβει πολλές αράδες στις αναρτήσεις σου ( και εννοώ το τουριστικό μέλλον της περιοχής σου ) επέτρεψε μου να σου πώ την άποψή μου.
Ξεκινώ με το γεγονός πως κρίνοντας από την φωτό στο προφίλ σου είμαστε πιστεύω ίδιας γενιάς . Οπότε άνετα μπορώ να σου γράψω πως έχω ξοδεύσει αρκετά καλοκαίρια στην όμορφη κωμόπολή σου . Το χαρακτηριστικό αυτών είναι οτι διήνυσα διαφορετικές περιόδους και όχι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις ανα χρόνο.Συνεπώς είδα την ''πρόοδο'' σε διάρκεια 27 (ναι) χρόνων .
Τολμώ να πώ οτι η πρώτη μου φορά είναι και θα παραμείνει ανείπωτη στην μνήμη μου. Η τελευταία το καλοκαίρι του 2008 θα παραμείνει γλυκόπικρη γιατί πάντα περιμένα να δώ και να ζήσω το ξεφάντωμα των τότε Μαλίων όπου οι περισσότεροι τουρίστες ήταν Σκανδιναυοί !!! Φευ ουδέν.

Τέλος πάντων για να μη σε κουράζω . Πιστεύω λοιπόν αγαπητέ μου πως ίσως θα έπρεπε να κάνετε μιά μεγαλειώδη στροφή στον εσωτερικό τουρισμό. Ξέρεις πως ο Έλληνας όπου περάσει καλά θα ξαναπάει και θα ξαναπάει . Ενδεχομένως να μην είναι κάθε χρόνο εκεί αλλά θα ξανάρθει . Σκεφθήτε το και έτσι .
Όσο αφορά τα κροκοδείλια δάκρυα των Βρετανών υπευθύνων και προξενικών αρχών επειδή έχω στενότατη σχέση με την χώρα αυτή σε πληροφορώ ότι άλλα λένε εντός και άλλα εκτός . Πάντα όμως έχουν την στάση του αποικιοκράτη απέναντι στον φτωχό ιθαγενή ( φταίμε και μεις σε αυτό φυσικά).

Λοιπόν αγαπητέ φίλε από την Κρήτη καλές γιορτές και πάλι και θα σε παρακολουθώ γιατί με γυρνάς σε όμορφες καλές στιγμές της μνήμης μου.
Αλέξανδρος -Γεώργιος ( m@stermind)

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Αλέξανδρε - Γεώργιε

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου και τις ευχές σου.
    Σου εύχομαι και εγώ κάθε ευτυχία για το 2010 και προ πάντων υγεία.

    Κων/νος.

    Υ.Γ. To blog σου είναι πολύ ενδιαφέρον και θα κάνω σχετική αναφορά σε αυτό στο άλλο blog μου με γενικότερα θέματα (http://boraeinai.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή