Translate

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Για το λιμανάκι των Μαλίων




Υπόμνημα στον Σταύρο Αρναουτάκη για την δρομολόγηση του θέματος της Μαρίνας των Μαλίων αποφάσισε να δώσει η Δημοτική Αρχή
( Πως θα διαχειριστεί ο Δήμος Μαλίων το θέμα τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση)…

Ένα επίσημο υπόμνημα με τα αιτήματά τους εγγράφως και τις ανάγκες που απαιτούνται για την αποπεράτωση του θέματος της Μαρίνας των Μαλίων, πρόκειται να δώσει ο Δήμαρχος Μαλίων Κωστής Λαγουδάκης μέσα στις επόμενες ημέρες στον Υφυπουργό Οικονομίας και Κρητικό κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

«Ήδη είχαμε προχωρήσει σε μια συνάντηση με τον Υφυπουργό, πριν λίγο καιρό, όπου του γνωστοποιήσαμε και τον ενημερώσαμε πως έχει η κατάσταση και τι επιδιώκουμε. Ζητώντας την παρέμβασή του προκειμένου να απεγκλωβιστεί και να προχωρήσει το ζήτημα. Ο ίδιος ο Υφυπουργός μας είπε θα δει τι μπορεί να κάνει». Αυτά επεσήμανε ο κ. Λαγουδάκης ερωτώμενος από την εφημερίδα μας, για το συγκεκριμένο θέμα.

Η δημοτική αρχή Μαλίων όπως προαναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας, θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, ενημερώνοντας την νέα κυβέρνηση για τους στόχους και τα αιτήματά της, που αφορούν το φλέγον θέμα της Μαρίνας, στην περιοχή. Εφόσον όπως έχουμε προαναφέρει έχουν ενημερώσει τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αρναουτάκη σχετικά με τα αιτήματά τους, σε πρότερη συνάντηση τους, σκέφτονται μέσα στις προσεχείς ημέρες να του δώσουν ένα υπόμνημα που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τα ακριβή αιτήματά τους. Αφού του το δώσουν θα του καταστήσουν σαφές να τους βοηθήσει όπως μπορεί.

«Συγκεκριμένα, το θέμα του τουριστικού λιμανιού στα Μάλια, δεν θα πρέπει να απασχολεί μονάχα τον Δήμο Μαλίων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί είναι το μοναδικό τουριστικό λιμάνι στο Νομό Ηρακλείου, που θα δώσει σημαντικές ευκαιρίες, ανοίγματα και δυνατότητες στις περιοχές. Για τον λόγο αυτό κατά συνέπεια πρέπει να χρήζει της υποστήριξης όλων των φορέων. Αν όντως θέλουμε πραγματικά, να σταματήσουμε αυτό τον άθλιο κατήφορο της απαξίωσης των χρημάτων που δαπανήθηκαν εκεί πέρα, τα οποία πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο δραχμές και αντιστοιχούν σε 3 εκατομμύρια ευρώ, πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να δούμε πώς μπορούμε το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσουμε, ο καθείς όπως έχει την δυνατότητα, την αποπεράτωση της Μαρίνας. Προκειμένου να δώσουμε με αυτόν τον τρόπο μια νέα ευκαιρία όχι μόνο στην περιοχή των Μαλίων αλλά και στα Βόρεια παράλια να ελλιμενίζονται εκεί το λιγότερο 300 πολυτελή σκάφη. Πράγμα που σημαίνει ενυδάτωση και αναβάθμιση οικονομικά της περιοχής. Παράλληλα με μια τέτοια εξασφάλιση για αποπεράτωση του τουριστικού αυτού λιμανιού στην περιοχή, εξασφαλίζεται το πολλαπλότερο μωσαϊκό της περιοχής από πλευράς επισκεπτών ενώ προστίθεται ποιότητα στην σύνθεσή του». Αυτά είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουδάκης. Πρόσθεσε δε. «Το θέμα όμως της Μαρίνας είναι γνωστό ότι έχει σκαλώσει επικίνδυνα, το πώς και το τι θα γίνει για να αποπερατωθεί αυτό το ζήτημα. Πριν 10 ημέρες είχαμε προχωρήσει σε μια συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αρναουτάκη. Ενώ εντός των επόμενων ημερών πρόκειται όπως έχω σκοπό να του στείλω και ένα επίσημο σημείωμα όπου θα του ζητώ να εξετάσουμε τους τρόπους που μπορεί τελικά να αποπερατωθεί το έργο της Μαρίνας. Διότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν προσβάλλει μόνο την εικόνα της περιοχής μας, αλλά παρουσιάζει και δίνει και μια θλιβερή εικόνα διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα έργα αυτά για την Μαρίνα των Μαλίων, έχουν σταματήσει από το 2000 να προχωρούν. Κατά συνέπεια εφόσον δεν συντηρούνται, είναι πολύ πιθανό να δούμε αυτό το έργο που βρίσκεται σε αυτήν την φάση να έχει σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα στο μέλλον».

Για τους λόγους αυτούς υπογράμμισε εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος Μαλίων, θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους. «Ακόμη, θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειαστούν με την Κυβέρνηση ή οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο, κινούμενοι πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση, έως ότου δοθεί στο έργο η ανάλογη αξία που του αρμόζει και του ανήκει.

Πηγή:

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4057:-l-r&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου