Translate

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ο Απολογισμός της φετινής τουριστικής χρονιάς

Στις 3 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκαν στον ιστοχώρο του pediadanews.gr δηλώσεις του κ. Δημάρχου Μαλίων σχετικά με το πως πήγε η τουριστική χρονιά στα Μάλια και ποίοι είναι οι στόχοι για το 2010

Απολογισμός της φετινής τουριστικής χρονιάς και σχέδια για την επόμενη από τον Δήμαρχο Μαλίων
(Πως πήγε η φετινή τουριστική χρονιά και σχεδιασμοί για την επόμενη…)
Για να μην πέσουμε στα λάθη του παρελθόντος ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας, ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη τουριστική χρονιά στα Μάλια. Αυτό τόνισε στην εφημερίδα μας, έπειτα από σχετική ερώτησή μας ο Δήμαρχος Μαλίων κ. Κώστας Λαγουδάκης.
Σε ερώτησή μας αν πήγε καλά η τουριστική χρονιά που έληξε, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό που είχε κάνει και τι σχεδιάζει για την επόμενη τουριστική χρονιά, ο δήμαρχος μας είπε ότι υλοποιήθηκε στο μέγιστο. Σε ερώτησή μας, σχετικά με το σε ποιους τομείς η Δημοτική αρχή θεωρεί ότι ίσως δεν πήγε καλά στις προσδοκίες της φέτος και πώς μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες που υπήρξαν για να μην επαναληφθούν του χρόνου..., ο κ. Λαγουδάκης, υπογράμμισε:
Πολύ δύσκολη τουριστική χρονιά χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μαλίων την φετινή, όχι μόνο για τον Δήμο τους, αλλά και για την αγορά της περιοχής τους, των γειτονικών περιοχών και γενικά την αγορά της Ελλάδας, απαντώντας έτσι στην σχετική ερώτησή μας. Ακόμη δε δυσκολότερη εκτιμά ότι θα είναι η επόμενη τουριστική σεζόν για τους ίδιους. «Πέρα από τα δομικά διαχρονικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε φέτος ως Δήμος στον χώρο του τουρισμού, προστέθηκε και το πρόβλημα της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης». Τόνισε. Η κρίση ωστόσο εκτιμά ο ίδιος, ότι θα εκδηλωθεί ακόμη σφοδρότερα την επόμενη τουριστική χρονιά. Με αποτέλεσμα τα πράγματα που θα αντιμετωπίσουν τότε να είναι ακόμη πιο επιζήμια για τους ίδιους.
"Ζητούμενο του Δήμου Μαλίων για την επόμενη τουριστική σεζόν, η αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών και η περισσότερη αστυνόμευση, κυρίως όσο αφορά το θέμα των τετράτροχων οχημάτων. Στο οποίο και υστερούμε".
Καλά πήγαν στο μεταξύ, τα πράγματα, κατά την φετινή τουριστική σεζόν, όσο αφορά την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της περιοχής των Μαλίων. Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαγουδάκης. Το ζητούμενο της Δημοτικής Αρχής Μαλίων, για την επόμενη τουριστική σεζόν, είναι να στοχεύσει, στην αποτελεσματικότητα και παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών και ιδιαίτερα της αστυνομίας αλλά να καταφέρει να αυξήσει την αστυνόμευση. Στο οποίο υστερούμε όπως είπε ο Δήμαρχος. «Αυτό που μας ξέφυγε φέτος και δεν πήγε καλά είναι η χαλιναγώγηση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων, (των περίφημων γουρούνων)». Είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι « οφείλει κανείς να μην σταθεί στην καθημερινότητα αλλά να δει κατά κύριο λόγο την θεσμική λειτουργία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο από το έτος 2005 μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει το ζωτικό πλαίσιο. Ούτως ώστε, να ξεκαθαρίσει το καθεστώς σχετικά με το αν επιτρέπονται οι μισθώσεις αυτών των οχημάτων άνω των 50 κυβικών.
Παράλληλα με το συγκεκριμένο κενό που παρατηρείται, επικρατεί από την πλευρά του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ένας Φαρισαϊσμός, που προτρέπει τις υπηρεσίες του ΕΟΤ, να απέχουν από τον έλεγχο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, εν όψει της νομοθετικής ρύθμισης, η οποία καρκινοβατεί εδώ και 5 χρόνια. Αυτό ως γνωστόν, έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται αφάνταστα τόσο η περιοχή μας , όσο και οι περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, με αυτό το θέμα των τετράτροχων οχημάτων, (γουρούνων). Σε αυτές τις δύο περιοχές ανθίζουν δυστυχώς ιδιαιτέρως αυτά τα σπορ, πλήττοντάς τις». Επεσήμανε
Αναφορικά με όλους τους υπόλοιπους τομείς ο Δήμαρχος πιστεύει όπως μας είπε ότι όλοι οι στόχοι που είχαν θέσει ως Δημοτική Αρχή έχουν επιτευχθεί. «Όμως για να μπορέσει κανείς να μιλήσει για την εξασφάλιση μιας ανάκαμψης και μια ανάτασης όσο αφορά το πεδίο της τουριστικής αγοράς των Μαλίων, θα ήταν χρήσιμο ο καθένας από εμάς, να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο, καθώς είναι μέγιστη υποχρέωσή του, από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται ούτως ώστε να προσεγγίσουμε περισσότερο την ποιότητα. Διότι τα όσα επαγγέλλεται, εξαγγέλλει και υποδεικνύει ο Δήμος, αν δεν είναι ενεργός υποστηριχτής και συμμέτοχος η ίδια η αγορά και η κοινωνία αλλά και ο κάθε απλός πολίτης- δημότης, μένουν τα πράγματα κενά». Είπε ο ίδιος.
Για αυτό τον λόγο, έκανε ο ίδιος κάλεσμα προς όλους, προκειμένου με την συμβολή τους, να επιτύχουν αυτήν την επιδίωξη τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται η συστράτευση όλων και να μην απουσιάζει κανείς» Τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε « Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιστρατεύονται και θα προσπαθούν να εισπράξουν χρήματα είτε από παραβατικές συμπεριφορές, είτε από παρασιτισμό τότε θα επιτείνεται η κρίση στην περιοχή μας. Για αυτό είναι μέγιστη ευθύνη μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα να το κατανοήσουμε και να κάνουμε κάτι. Αν όντως, θέλουμε τα Μάλια που έχουν τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυναμική, να μπορέσουν να λειτουργήσουν διαφορετικά, καλύτερα και να ενδυναμώσουν πρωτίστως τα οικονομικά μας και στην συνέχεια να είναι σε θέση να διαφυλάξουν τον κοινωνικό ιστό , την ιστορία και την αξία της περιοχής μας».
Ρεπορτάζ Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου