Translate

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ

Δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, σε επιμέλεια της κας Ειρήνης Γουβιανάκη, για τα Μάλια διαβάσαμε στην ιστοσελίδα http://www.pediadanews.gr/ και σας τα παρουσιάζουμε ευχόμενοι καλή επιτυχία.

Παρουσιάζεται η μελέτη, «Το τουριστικό μέλλον των Μαλίων»

"Πολλές είναι οι δράσεις του Δήμου Μαλίων το τελευταίο διάστημα". Ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Λαγουδάκη, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο αυτήν την περίοδο αλλά και γενικότερα πρός όποια αναγκαία κατεύθυνση, με μοναδικό και κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής τους.

Μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής τόσο αυτών που έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Πεδιάδας, όσο και εκείνων που σχεδιάζουν ακόμα και αυτό το διάστημα, παρουσιάζεται αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο Μαλίων, η μελέτη που συνέταξε το Minoan International College, για το Δήμο Μαλίων , με θέμα: «Το τουριστικό μέλλον των Μαλίων».

Παρουσιάζονται, με τη μορφή στατιστικών αποτελεσμάτων οι απόψεις και οι εντυπώσεις των επισκεπτών στα Μάλια, με στόχο να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν να εκτιμηθεί το μέλλον των Μαλίων ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός.
Βασικός στόχος της μελέτης είναι να συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου Μαλίων να επανατοποθετήσει τα Μάλια ως τουριστικό προορισμό επάνω στον παγκόσμιο χάρτη και την ίδια στιγμή να παρουσιάσει εφαρμόσιμες ιδέες για αυτή την επανατοποθέτηση, βοηθώντας συγχρόνως στην περαιτέρω πολιτισμική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τα επιστημονικά ευρήματα της μελέτης βασίζονται στη συλλογή πληροφοριών από αλλοδαπούς επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή και στις απόψεις τους σχετικά με την ποιοτική εξυπηρέτηση. Ένα σημαντικό μέρος της μελέτης είναι οι απόψεις των επιχειρηματιών των Μαλίων και η δική τους αντίληψη για ποιοτική εξυπηρέτηση.

Κ. Λαγουδάκης: "Πολλά έργα σε εξέλιξη και στον προγραμματισμό των επόμενων μηνών από την Δημοτική Αρχή Μαλίων"

Σε πολλά έργα που έχουν ως κύριο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή των Δημοτών της περιοχής επιδίδεται αυτό το διάστημα αλλά και το αμέσως επόμενο η Δημοτική Αρχή Μαλίων.
Συγκεκριμένα όπως μας είπε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λαγουδάκης μιλώντας στην "Πεδιάδα" αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό για τους πολίτες και για τους ίδιους έργο. Δηλαδή στο παράλληλο μέτωπο του Δήμου έχει ξεκινήσει και προχωράει η τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτροφωτισμού επί του δρόμου Σταλίδα- Μάλια σε ένα μήκος 1500 μέτρων.
«Σημαντική και ωφέλιμη για τους επισκέπτες», χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος ότι «είναι η φωταγώγηση του συγκεκριμένου δρόμου. Διότι εξασφαλίζει και προσθέτει ασφάλεια στους διερχόμενους. Όταν ο δρόμος άλλωστε είναι φωταγωγημένος αποτρέπονται άσχημες και βίαιες συμπεριφορές από άτομα που έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν ανάλογες τέτοιε ενέργειες. Όπως για παράδειγμα, όχληση, παρενόχληση, φασαρίες κ.α.».

Επίσης μέσα στα έργα που εξίσου βρίσκονται σε εξέλιξη από την Δημοτική Αρχή συμπεριλαμβάνεται και η ανακατασκευή του Γηπέδου των Μαλίων. «Στην οποία προχωρά ο δήμος αυτό το διάστημα». Η εκτίμηση του δημάρχου είναι ότι «το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2010».

Παράλληλα ο Δήμος προχωρά στην διαμόρφωση ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας δικής του, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού Μοχού Πεδιάδος. «Συνολικά με την δρομολόγηση των 3 αυτών έργων και άλλων που θα δρομολογηθούν στο εξής, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα δημιουργημάτων στην περιοχή. Όπως είναι ένα παλιό σαρδίτσι, μια παλιά βρύση. Στις περιπτώσεις αυτές προσθέτουμε άλλες δύο βρύσες, δίπλα στο μνημείο των πεσόντων Ηρώων δημιουργώντας έτσι μια καλαίσθητη εικόνα. Όλα αυτά μαζί, αποτελούν εστία προσέγγισης, όπου μπορεί ο επισκέπτης να σταματήσει και πραγματικά να θαυμάσει τόσο τα παλιά όσο και τα νέα έργα που κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και την πετρόχτιστη υδροδεξαμενή που έχουν δημιουργήσει εκεί. Τόνισε ο κ. Λαγουδάκης χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.pediadanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου