Translate

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης στο δήμο Μαλίων




Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης μιας έκτασης 850 στρεμμάτων στο δήμο Μαλίων, καθώς ο δήμαρχος Κώστας Λαγουδάκης υπέγραψε χθες την σχετική μελέτη για την ανάθεση της σχετικής μελέτης.

Ειδικότερα, η πολεοδόμηση και η πράξη εφαρμογής της επέκτασης περιλαμβάνει περιοχές που βρίσκονται στις περιοχές “Αγκάλη“, “Μεσοδασά“ και “Τραπέζα της Σταλίδας“.

Στις περιοχές αυτές της επέκτασης προβλέπεται χρήση κατοικίας, εκτός ελάχιστων στρεμμάτων όπου προβλέπονται ιδιαίτερες χρήσεις, χρήση αθλητισμού, εκπαίδευσης, (σύμφωνα με το εγκεκριμένο γενικό πολεοδομικό σχέδιο, του οικισμού Σταλίδας) που εγκρίθηκε το έτος 2002.

Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν οι εργασίες άμεσα, με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης τους 28 μήνες χωρίς να περιλαμβάνεται το χρονικό διάστημα των απαιτούμενων εγκρίσεων. Στα πλαίσια της μελέτης αυτής, θα εξεταστεί και επιλυθεί η τακτοποίηση του ελλείμματος γης, στο πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, απεγκλωβίζοντας την ανάπτυξή της συνολικά.

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, ολοκληρώνεται το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του Αριστοτέλειου Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών παροχών σε Μάλια και Σταλίδα και την ακολουθούμενη οριοθέτηση των ρεμάτων, ούτως ώστε να θωρακιστεί συνολικά η περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα και να προχωρήσει ο χωροταξικός σχεδιασμός του παράλιου μετώπου του δήμου Μαλίων.

Πηγή:
http://www.patris.gr/articles/186941/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου