Translate

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τον έπιασαν με τις δόσεις των ναρκωτικών στα χέρια του





Λεφτά με τη σέσουλα είχε βγάλει από την εμπορία ναρκωτικών νεαρός από την Αλβανία ο οποίος διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Λασιθίου… εν ώρα υπηρεσίας.

Οι μεγάλες ποσότητες χασίς που κατέσχεσαν οι Διωκτικές Αρχές δεν είναι το στοιχείο εκείνο που άφησε άφωνους τους άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του ΤΑΕ, αλλά τα οχτώ τραπεζικά βιβλιάρια με απίστευτες κινήσεις χρημάτων για την εποχή μας.

Ο 27χρονος κατέθετε και έκανε αναλήψεις ποσών από έξι χιλιάδες ευρώ και άνω, μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ όπως δείχνουν τα τραπεζικά βιβλιάρια που είχε στο σπίτι του.

Πολλά από τα χρήματα αυτά τα έστελνε στην πατρίδα του, ενδεχομένως στην οικογένειά του, ενώ προκύπτει ότι δεχόταν και αρκετές χιλιάδες ευρώ από άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί του γειτονικού μας νομού «δούλευαν» την πληροφορία που τους δόθηκε για τον αλλοδαπό έμπορο ναρκωτικών ουσιών για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Γνώριζαν ότι ένας 27χρονος Αλβανός που κινείται με μηχανή και διαμένει στην περιοχή των Μαλίων αποτελεί έναν από τους κύριους προμηθευτές χασίς και κοκαϊνης σε τοξικομανείς των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου να κινείται με τη μηχανή του, «φορτωμένος» με ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, επάνω του σύμφωνα με την αστυνομία είχε 29 γραμμάρια κάνναβης και 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης. Ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στον Άγιο Νικόλαο.

Ο συλληφθείς, αφού υπέδειξε το σπίτι του και κάποια αγροκτήματα στην περιοχή των Μαλίων, ξεκίνησε η έρευνα, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα χασίς (περίπου 700 γρ), αρκετές χιλιάδες ευρώ και οχτώ βιβλιάρια τραπεζών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε δύο υπαίθριους χώρους ο 27χρονος είχε κρύψει 58 συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους 660 γραμμαρίων κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επεκτάθηκαν και στο σπίτι του νεαρού αλλοδαπού όπου εκεί βρέθηκαν 5000 ευρώ και οχτώ τραπεζικά βιβλιάρια. Το ακριβές ποσό που υπήρχε στα βιβλιάρια των τραπεζών δεν έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι γινόταν διακίνηση μεγάλων ποσών ακόμη και προς την Αλβανία. Κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα αλλά και η μοτοσικλέτα του συλληφθέντα.

Μαζί με τον Αλβανό στη διανομή ναρκωτικών ουσιών συμμετείχε ένας ακόμη συμπατριώτης του ο οποίος όμως αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και διέφυγε με μία μοτοσικλέτα για την οποία έχει δηλωθεί κλοπή από την περιοχή της Χερσονήσου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο συνεργός του ο οποίος αναζητείται και είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου» είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Ο συλληφθείς είχε συγκάτοικο στα Μάλια όπου διέμενε, ωστόσο το άτομο που διαμένει με τον συλληφθέντα ελέγχθηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποια σχέση με τις δραστηριότητες του νεαρού συλληφθέντα.

http://www.patris.gr/articles/187502/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου