Translate

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ





Για την ανάρτησή μου Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑ.... που είναι αναδημοσίευση άρθρου της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» του Ηρακλείου έλαβα ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ το παρακάτω σχόλιο:

«Μαλον τα εκτροπα των μεσων μαζικης εννημερωσης δεν εχουν τελος. Ενα μεγαλο ευχαριστω θα ηταν το μονο που θα μπορουσα να σας πω για την σικοφαντικη αυτη δυσφημηση που εφερε τον υπεροχο τοπο μας στην κατασταση που βρισκετε. το να μην εχει τουρισμο στην ποσοτητα και την ποιοτητα που ειχε παλαιοτερα. Μα τι ομως ηταν αυτο που εσεις περιμενατε οταν οι ιδιοι εμεις κατηγορουμε το μερος μας και καταστρεφουμε τις περιουσιες μασ και τις αξιες τους. συγχαριτηρια λοιπον για την σοβαρη δουλεια και την προσφορα σας στην προσπαθεια αναβαθμισης της περιοχης μας».

Οφείλω λοιπόν μιαν απάντηση στον «καλοπροαίρετο» αναγνώστη καθώς και σε όποιον άλλο έχει την αυτή αντίληψη για την σημερινή κατάντια των Μαλίων.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω που η εφημερίδα «Πατρίς», από την οποία έχει ληφθεί η συγκεκριμένη είδηση λέει ψέματα ή συκοφαντεί τον τόπο. Ότι συνέβηκε είναι ένα καταγεγραμμένο στο αστυνομικό δελτίο ΓΕΓΟΝΟΣ μη αμφισβητήσιμο που όμως εσείς εγωιστικά δεν θέλετε να παραδεχθείτε γιατί προφανώς σας αρέσει αυτό το επίπεδο του τουρισμού. Πιστεύετε όμως ότι με το να κουκουλώνετε τα όποια έκτροπα συμβαίνουν ή τις όποιες παρανομίες διαπράττονται στα Μάλια προσφέρετε κάτι καλό στον τόπο; Και ενοχλήστε και αποκαλείται όσους γράφουν ΑΛΗΘΕΙΕΣ σαν συκοφάντες;

Αντί λοιπόν να μέμφεστε αυτούς που βγάζουν στην επιφάνεια το κακό πρόσωπο των Μαλίων φροντίστε να εργαστείτε έμπρακτα και ενεργά για την βελτίωση της εικόνας των Μαλίων και προ πάντων φροντίστε να πείσετε τους συμπατριώτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου και ένα σωρό άλλων περιοχών με καλό τουρισμό.

Φροντίστε να τους πείσετε να επιλέγουν σωστά τα γραφεία που φέρνουν τουρισμό ώστε αντί να σας φέρνουν την σαβούρα που δεν δέχονται άλλες περιοχές να σας φέρνουν υψηλότερου επιπέδου τουρισμό. Αλλά για αυτό συμβουλέψτε τους συμπατριώτες ότι χρειάζεται να συμβάλλουν και οι ίδιοι βελτιώνοντας τις υποδομές ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ αντιλαμβανόμενοι ότι ο ΚΑΛΟΣ τουρίστας ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΧΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΝΕ κάποιοι ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ με τις κουτοπονηριές τους, την νοσηρή νοοτροπία τους και με την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ακόμα και ως προς την ασφάλειά ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ τους. Αυτοί είναι που προξένησαν την υποβάθμιση των Μαλίων, πολύ πριν αρχίσει τις καταγγελίες του ο υποφαινόμενος, και εσείς τους καλύπτατε και τους καλύπτετε με την ανοχή σας και με το να κατηγορείτε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν και να ξεμπροστιάσουν τα κακώς κείμενα.

Μα δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί οι ολίγοι (ή μήπως είναι η πλειοψηφία;) προκαλούν κακό στον τόπο, σε εσάς, μα προ πάντων στους ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ με «Ε» κεφαλαίο (ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ) που αγωνίζονται και ιδροκοπούν για το καλό του τόπου μας;

Φροντίστε λοιπόν αντί να εθελοτυφλείτε να προστατέψετε και εσείς, όπως κάνουν κάποιοι ΕΝΤΙΜΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, το περιβάλλον, την θάλασσα και τις παραλίες μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε αυτούς που με διάφορους τρόπους υπονομεύουν τον τουριστικό πλούτο των Μαλίων και να είστε βέβαιος ότι ο τόπος θα δει καλύτερες ημέρες.

Αν με τα όσα σας γράφω δεν σας έπεισα για αλλαγή νοοτροπίας τότε ας μην περιμένουμε αναβάθμιση του τόπου μας και είμαστε άξιοι της χειρίστης μοίρας μας.

Πάντως σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήριά σας, που αποτελούν για εμένα τίτλο τιμής και επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την σωστή και τόσο προοδευτική νοοτροπία σας για την οποία, μπορείτε να είστε βέβαιος, ότι αν ακολουθείται και από άλλους συμπολίτες μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον τόπο μας σε μεγαλύτερη κατρακύλα, αφού παρουσιάζει ένα σημαντικό μείον : ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..

Και μια ακόμα παρατήρηση όσον αφορά την ανωνυμία σας. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ όταν θεωρείτε ότι έχετε το δίκιο με το μέρο σας και ότι οι συμπολίτες μας επικροτούν τις απόψεις σας;;; Μπορείτε να είστε βέβαιος ότι σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους δεν κρατώ κακία σε κανένα και σέβομαι τις απόψεις τους έστω και αν διαφωνώ μαζί τους σε κάποιο θέμα.




Κ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου