Translate

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ;;;;;


“Μαϊμού” οι καταγγελίες για βιασμούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

“Μαϊμού” καταγγελίες για βιασμούς από αλλοδαπές

Για την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Φέτος τόσο στην περιοχή της Χερσονήσου όσο κυρίως των Χανίων έγιναν αρκετές καταγγελίες βιασμών από νεαρές τουρίστριες (κυρίως από Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία κλπ).

Με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις αποδείχτηκαν “μαϊμού”

Επάγγελμα «βιασθείσα». Η οικονομική κρίση και η ανεργία «σπρώχνουν» όλο και περισσότερες αλλοδαπές, οι οποίες κάνουν τις διακοπές τους σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης να “σκηνοθετήσουν“ το βιασμό τους- λίγο πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους- επιδιώκοντας να βάλουν στην τσέπη την αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Το “κόλπο“ είναι παλιό αλλά γνωστό στις διωκτικές Αρχές που πάντα διερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή τέτοιες καταγγελίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποδεικνύεται περίτρανα από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι καταγγέλλουσες μόνο παθούσες δεν είναι.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που κάποιοι έχουν βρεθεί στα κρατητήρια με την κατηγορία του βιασμού παρά το γεγονός ότι είχαν πέσει στο κρεβάτι με τη θέληση της καταγγέλλουσας.

Πολλές φορές επίσης οι αλλοδαπές κάνουν την καταγγελία με σοβαρή καθυστέρηση, δίνοντας αόριστα στοιχεία για τον τόπο του συμβάντος ή τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Στην συνέχεια επικαλούμενες το σοκ αρνούνται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και πολύ συχνά συμβαίνει να φεύγουν για τη χώρα τους πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δικαστικές και ιατροδικαστικές διαδικασίες.

Φέτος τόσο στην περιοχή της Χερσονήσου όσο κυρίως των Χανίων έγιναν αρκετές καταγγελίες βιασμών από νεαρές τουρίστριες (κυρίως από Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία κλπ). Με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις αποδείχτηκαν “μαϊμού“.

Κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

Μία τέτοια περίεργη υπόθεση είναι και η καταγγελία που έκανε χθες τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου μία 31χρονη από την Ολλανδία. Η κοπέλα κατήγγειλε τον …ομαδικό βιασμό της από τέσσερις νεαρούς, πιθανότατα Βρετανούς.

Η καταγγελία έγινε με καθυστέρηση μιας ημέρας. Η 31χρονη ισχυρίστηκε ότι είχε βγει με το φίλο της να διασκεδάσει στα μπαρ των Μαλίων. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα χάθηκαν και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια στο ξενοδοχείο της, στην περιοχή της Σταλίδας.

Κάποια στιγμή την πλησίασαν τέσσερις νεαροί. Την οδήγησαν σε κάποιο ξενοδοχείο το οποίο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει. Όπως κατήγγειλε, οι δύο την ακινητοποίησαν και οι άλλοι δύο τη βίασαν διαδοχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 31χρονη αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία της καταγγελίας.

Η καταγγελία από την 9ρονη

Το κίνητρο που οδήγησε ένα 9χρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία να ισχυριστεί ψευδώς ότι έπεσε θύμα βιασμού από ανήλικους, αναζητά η Αστυνομία που το τελευταίο 24ωρο διερευνούσε την περίεργη υπόθεση.

Τα όσα περιέγραψε η ανήλικη-παρουσία της μητέρας της-με πολύ πειστικό τρόπο, προκάλεσαν ανατριχίλα και οι διωκτικές Αρχές την αντιμετώπισαν με πολύ σοβαρότητα.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε το παιδί, αποφάνθηκε ότι ο παρθενικός του υμένας παραμένει άθικτος και ως εκ τούτου δεν υπήρξε κανένα εύρημα που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της 9χρονης.

Το κοριτσάκι ισχυρίστηκε ότι ενώ έπαιζε σε πάρκο του Αρκαλοχωρίου, την πλησίασαν τρία άλλα παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια. Τα δύο κορίτσια τις έπιασαν τα χέρια, όπως κατήγγειλε, προκειμένου να διευκολύνουν το φίλο τους για να προχωρήσει στο βιασμό της 9χρονης. Η τελευταία μάλιστα κατήγγειλε ότι η τριμελής παρέα πέταξε το εσώρουχο της στον κάδο απορριμμάτων.

Μετά και την ιατροδικαστική γνωμάτευση, οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι η καταγγελία ήταν «στημένη» προκειμένου οι γονείς της ανήλικης να …καλύψουν άλλες καταστάσεις καυγάδων και μέθης μεταξύ τους.

Πριν γίνει η καταγγελία, ο πατέρας της 9χρονης είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα Αρκαλοχωρίου για να καταγγείλει, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε και έφυγε με τον εργοδότη της.

Ο πατέρας ήταν τόσο εριστικός που οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον οδηγήσουν στα κρατητήρια για ηρεμήσει. Μαζί του ήταν η 9χρονη και η μικρότερη αδερφούλα της, οι οποίες με περιπολικό μεταφέρθηκαν στο σπίτι της θείας τους. Λίγο αργότερα ακολούθησε η καταγγελία περί βιασμού. Η μητέρα τηλεφώνησε στο κέντρο Άμεσης Δράσης ενώ βρισκόταν με το κορίτσι στην πόλη του Ηρακλείου.

Πηγή:
http://www.patris.gr/articles/186874?PHPSESSID=hi7qkm5vndjouev9ajvquoa3q1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου