Translate

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΣΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ PEDIADANEWS


ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ;;;;;;




ME AYTH THN EIKONA ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΘΟΥΜΕ ;;;;;





Πριν από λίγες μέρες διαβάσαμε για το τέλος μιας προσπάθειας που έφερε το τίτλο «Η ΠΕΔΙΑΔΑ , Η καθημερινή διαδικτυακή τοπική εφημερίδα» και που το κεντρικό της ενδιαφέρον στρεφόταν κατά κύριο λόγο στις δραστηριότητες της περιοχής της ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ηρακλείου Κρήτης.


Παρακολούθησα την ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα σχεδόν από το ξεκίνημά της γιατί , πέρα από την σημαντική τοπική ενημέρωση, είχε και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που πολλές φορές τα αναρτούσα και στα ιστολόγια που διαχειρίζομαι.


Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η καθαρότητα της φωνής της. Την θαύμαζα όταν παρουσίαζε καυτά θέματα της περιοχής μας και μου άρεσε ο τρόπος παρουσίασης που ήταν μακριά από τον συνηθισμένο από πολλά μέσα κιτρινισμό, που φέρνει μεν αναγνωσιμότητα αλλά από την άλλη παραπληροφορεί και προβάλλει λάθος πρότυπα.


Την είδα να χειρίζεται με αντικειμενικότητα θέματα που έθιγαν κακώς κείμενα και που πιθανά να ενοχλούσαν την Δημοτική και τις άλλες Αρχές όμως πίστευα και πιστεύω ότι η εποικοδομητική κριτική, όσο και ενοχλητική να είναι πάντα προσφέρει θετικά στοιχεία τόσο στους κρινόμενους όσο και στον τόπο.


Βέβαια μια ηλεκτρονική εφημερίδα δεν είναι ένα απλό blog όπως λ.χ. είναι το παρόν, και για να σταθεί έχει την ανάγκη αν όχι οικονομικής ευρωστίας τουλάχιστον οικονομικής στήριξης που πολύ φοβάμαι ότι η pediadanews, δεν την είχε , κυρίως από την τοπική κοινωνία, παρόλο ότι ΤΗΝ ΑΞΙΖΕ.


Λυπάμαι λοιπόν γι’ αυτό που θα πω αλλά είναι πέρα για πέρα ΑΛΗΘΙΝΟ. Με θέματα που τρέχουν όπως ο κατευθυνόμενος τουρισμός, τα προβλήματα υγιεινής, η νυχτερινή «ζωή», οι μεσάζοντες, τα συμφέροντα στις παραλίες και οι παράνομες δραστηριότητες που αγγίζουν ακόμα και θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ασφάλειας, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


Μετανοιωμένοι για την προσπάθεια αλλά και για το κλείσιμο σίγουρα δεν θα είναι ούτε ο εκδότης ούτε οι δημοσιογράφοι. Αυτοί έκαναν το καθήκον τους και ότι καλλίτερο μπορούσαν για τον τόπο τους. Ζημιωμένοι θα βγουν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής και οι ευσυνείδητοι επιχειρηματίες που ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ θα συνεχίσουν να υφίστανται τον ΚΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ που κατά την προσωπική μου άποψη ΔΥΣΦΗΜΕΙ τον τόπο που τόσο αγαπάμε


Κωνσταντίνος Γραικιώτης

Οικονομολόγος

1 σχόλιο: