Translate

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΜΑΛΙΑ : ΝΕΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΓΓΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ


Βρετανός τουρίστας εξαφανίστηκε λίγο μετά την άφιξή του
στην περιοχή τ
ων Μαλίων


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Σε εξέλιξη βρισκόταν έως αργά χθες τη νύχτα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων για τον εντοπισμό 21χρονου Βρετανού, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Την καταγγελία της εξαφάνισης του έκαναν μόλις χθες στις 2 το μεσημέρι οι τρεις φίλοι του με τους οποίους έφθασαν μαζί στην Κρήτη για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί δεν έκαναν εγκαίρως την καταγγελία της εξαφάνισης αλλά ζήτησαν με καθυστέρηση την συνδρομή της Αστυνομίας, οι νεαροί Βρετανοί έδειξαν να μην συναισθάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι δεν θεώρησαν ότι μπορεί ο 21χρονος να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο 21χρονος Jones Graham αφίχθηκε στα Μάλια μαζί με την παρέα του τη νύχτα της 6ης Αυγούστου. Άφησαν τις αποσκευές τους στο ξενοδοχείο και αμέσως βγήκαν για διασκέδαση.

Οι φίλοι του ανέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ότι στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου τον άφησαν σε μπαρ όπου διασκέδαζαν όλοι μαζί προκειμένου να συνεχίσουν αλλού τη βόλτα τους. Ο ίδιος ωστόσο παρέμεινε εκεί.

Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Οι νεαροί Βρετανοί ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι ο 21χρονος πιθανότατα επέστρεψε στο δωμάτιο του για να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Κατά την έρευνα ωστόσο που έκαναν οι αστυνομικοί στο δωμάτιο του βρέθηκαν όλα τα πράγματα του, τα χρήματα που κρατούσε για το ταξίδι, το κινητό του τηλέφωνο, το διαβατήριο του. Φέρεται ότι τα είχε κρύψει μέσα στις κάλτσες του γι’ αυτό και οι φίλοι του υπέθεσαν ότι είχε γυρίσει να τα πάρει.

Το γεγονός ότι χρήματα, διαβατήριο και κινητό βρέθηκαν απείραχτα, ανησυχεί τις διωκτικές Αρχές που ωστόσο ευελπιστούν ότι η επιχείρηση θα έχει αίσιο τέλος.

Η καταγγελία της εξαφάνισης σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές που κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό του. Επί ποδός βρίσκονταν έως αργά χθες τη νύχτα αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου, άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, από τις παραλίες μέχρι τις αρχαιότητες των Μαλίων.

Από την Αστυνομία ελέγχονται τα νοσοκομεία αλλά και το κέντρο υγείας σε περίπτωση που ο νεαρός έχει διακομιστεί εκεί είτε σε κατάσταση μέθης είτε τραυματισμένος.

Πριν από δύο χρόνια, ένας ακόμα 21χρονος Βρετανός είχε εξαφανιστεί και οι Αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά η υπόθεση είχε θετική κατάληξη αφού ο νεαρός νοσηλευόταν με κάταγμα στο πόδι. Είχε γίνει κάποιο λάθος των στοιχείων του κατά την εισαγωγή του γι’ αυτό και το νοσοκομείο δεν είχε απαντήσει θετικά στους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.

Ουδείς ωστόσο μπορεί να ξεχάσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση πριν από περίπου πέντε χρόνια του 20χρονου Βρετανού Στήβεν Κουκ. Ο άτυχος νεαρός, ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει αγνοούμενος, εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά την άφιξη του στα Μάλια όπου είχε καταφθάσει μαζί με τους φίλους για διακοπές. Η υπόθεση είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις σε Ελλάδα και Βρετανία. Μάλιστα κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας είχε μεταβεί στην Κρήτη προκειμένου να βοηθήσει τις έρευνες της τοπικής Αστυνομίας. Ο νεαρός που σπούδαζε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, είχε αφήσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου το διαβατήριο του, το κινητό του τηλέφωνο αλλά και το εισιτήριο της επιστροφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνες για την υπόθεση Kουκ έγιναν και τον επόμενο χρόνο της εξαφάνισης του μετά από ένα περίεργο mail που έφθασε στις Αρχές, χωρίς όμως να προκύψει κάτι.

Πηγή:
http://www.patris.gr/articles/184900/119170

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου