Translate

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η "ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ" ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ









Καλημέρα κ. Δήμαρχε.
Αυτή είναι η εικόνα της παραλίας σήμερα το πρωί.
Ασφαλώς λοιπόν μπορείτε να είστε υπερήφανος γιατί επί των ημερών σας προστέθηκε μια καινούργια ατραξιόν στην παραλία των Μαλίων.
Τώρα πέρα από το νησάκι του «Αφέντη Χριστού» με τα καταγάλανα νερά και την παραλία με την παχιά και καθαρή άμμο υπάρχει και κάτι άλλο να διαφημίσετε. Πρόκειται για την «ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ» των Μαλίων.
Βλέποντας το θέαμα μένω εκστατικός!!! Αλήθεια πως τα καταφέρατε; Γιατί ειλικρινά πρόκειται για ένα θαύμα που το απολαμβάνουν οι τουρίστες και ασφαλώς θα μεταφέρουν τις όμορφες αυτές εντυπώσεις τους στο εξωτερικό.
Εκείνο που θα σας πω εγώ κ. Δήμαρχε είναι ότι το περιβάλλον και η φύση εκδικείται.
Γνωρίζω πολύ καλά την συγκεκριμένη περιοχή εξήντα χρόνια. Το φαινόμενο αυτό είναι της τελευταίας τετραετίας και χειροτέρευσε φέτος. Πρωτοφανές . Το κοκκίνισμα έφτασε μέχρι το νησάκι.
Προσωπικά δεν ξέρω τι έφταιξε και κοκκίνισε η θάλασσα. Ίσως εσείς, που είστε ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ, να γνωρίζετε καλλίτερα από εμένα. Εγώ απλώς μπορώ να κάνω κάποιες υποθέσεις και να αναφερθώ στην αλλαγή των ρευμάτων από την κατασκευή του νέου μόλου, στις αμμοληψίες ή στις διαμορφώσεις της παραλίας με γκραίηντερ που περιστασιακά έβλεπα να γίνονται τα καλοκαίρια πού ερχόμουν στα Μάλια.
Εκείνο πάντως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η παραλία στους μόλους μπροστά στο νησάκι έχει βαθύνει, έχουν αποκαλυφθεί οι κοκκινόβραχοι στην παραλία και μπροστά από το ξενοδοχείο Sirens Beach η μικρή λιμνούλα (κοντά στον αγωγό σας) έχει εξαφανιστεί και είναι γεμάτη με άμμο.
Δεν ξέρω τι μπορείτε να κάνετε μαζί με το Λιμενικό για να διορθώσετε την κατάσταση. Εκείνο που μπορώ να διαπιστώσω είναι η αγανάκτηση των τουριστών που κοροϊδεύτηκαν από τις καρτ ποστάλ των Μαλίων με το όμορφο νησάκι και την γαλανή θάλασσα. Μπορείτε δε να είστε βέβαιος ότι όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα μιλήσουν για την μεγάλη απάτη και φυσικά η γαλανή σημαία στον Ποταμό δεν θα σας σώσει.
Προς το παρόν ας ελπίσουμε ότι η ίδια η φύση με τον αέρα και τα κύματα θα μας απαλλάξει από τα καταστροφικά αποτελέσματα των αφρόνων που δεν σκέπτονται και δεν σέβονται το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου