Translate

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Συναγερμός στις τουριστικές "καυτές" ζώνες των Δήμων Χερσονήσου, Μαλίων και άλλων τουριστικών περιοχών, για μαϊμού βιασμούς


Συναγερμός στις "καυτές" ζώνες των Δήμων Χερσονήσου Μαλίων και άλλων τουριστικών περιοχών, για τα φαινόμενα μαϊμού βιασμών που παρατηρούνται καθώς ο λόγος και η φήμη των περιστατικών, αποδεικνύεται από μαρτυρίες, πώς προκαλείται μόνο από τις επιτήδειες τουρίστριες οι οποίες οργανώνουν ψεύτικους βιασμούς προκειμένου να εισπράττουν υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις, από την πρεσβεία του Κράτους τους που τους προφυλλάσει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτό κατά συνέπεια δίνει το δικαίωμα σε πολλές επιτήδειες να κάνουν μόδα αυτή την συνήθεια τόσο σε Χερσόνησο όσο και σε Μάλλια αλλά και στη ευρύτερη περιοχή της Σταλίδας και σε όλο το νησί γενικότερα.

Ο λόγος για τουριστικές περιοχές τόσο της Κρήτης όσο και όλης της χώρας που έχουν χτυπήσει κόκκινο από την πληθώρα τέτοιων περιστατικών.

Συναγερμός έχει σημάνει στους must τουριστικούς προορισμούς της νεολαίας προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα των προηγούμενων χρόνων. Καβγάδες μεταξύ μεθυσμένων τουριστών, βιαιοπραγίες, σπασίματα καταστημάτων και αυτοκινήτων, ημίγυμνοι νεαροί να κοιμούνται στους δρόμους... Τα τελευταία χρόνια σκηνές από αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς με πρωταγωνιστές μεθυσμένους νεαρούς και νεαρές με αδαμιαία περιβολή έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των δελτίων ειδήσεων όλων των ξένων ειδησεογραφικών μέσων δυσφημώντας τη χώρα μας. Συνήθη φαινόμενα για τις περιοχές της Πεδιάδας που όπως μας λέει η τοπική κοινωνία τους έχουν κουράσει. Αναζητούν ποιοτικό τουρισμό και όχι όλα τα άτομα που δημιουργούν φασαρίες, ζημιές και έκτροπα στην περιοχή. Αναζητούν κέρδος και όχι ζημίες από την ενίσχυση του τουρισμού. Όπως γινόταν παλιά. Αυτό μας είπαν κάποιοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην περιοχή των Μαλίων και της Χερσονήσου.

Αξίζει επομένως να σημειωθεί ότι, φέτος, λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές όπως αναφέρει και η εφημερίδα Εσπρέσσο αλλά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ετοιμάζονται να πάρουν ισχυρά μέτρα για να περιορίσουν όσο το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Ο Λαγανάς Ζακύνθου, τα Μάλια Κρήτης και το Φαληράκι Ρόδου είναι οι πιο αγαπημένοι προορισμοί κυρίως νεαρών ατόμων από τη Βρετανία, που έρχονται στη χώρα μας για να ζήσουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Η προκλητική συμπεριφορά τους τις περισσότερες φορές δεν ενοχλεί μόνο τους φιλήσυχους κατοίκους και καταστηματάρχες, αλλά και τους τουρίστες εκείνους που επιλέγουν τη χώρα μας για όμορφες και ξεκούραστες διακοπές. Οι υπερβολικές αντιδράσεις τους ύστερα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ αναγκάζουν τις περισσότερες φορές τις αστυνομικές αρχές να επέμβουν και να προχωρήσουν ακόμα και σε συλλήψεις.

«Ο καθένας που επισκέπτεται τη χώρα μας θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν νόμοι που θα πρέπει να είναι σεβαστοί απ' όλους» αναφέρει στην «Espresso» ο δήμαρχος Μαλίων Κωνσταντίνος Λαγουδάκης. «Η έλλειψη επιβολής μέτρων τόσα χρόνια, συν το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν φτηνά καταλύματα για να εξυπηρετήσουν τους νεαρούς που έρχονται δημιούργησαν προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια, αυτή η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις. Από τους 400.000 επισκέπτες που δεχόμαστε, μόνο οι 80.000 είναι νεολαία». Οπως λέει ο κ. Λαγουδάκης, οι αστυνομικές αρχές έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα στα Μάλια από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην προκληθούν ξανά ανάλογα περιστατικά. «Ολα αυτά τα επεισόδια δημιουργούνται σε έναν συγκεκριμένο δρόμο όπου υπάρχουν τα πιο πολλά μπαρ της νεολαίας. Ετσι, σύμφωνα με το σχέδιο που ακολουθεί η αστυνομία, το σημείο αυτό παρακολουθείται πιο στενά. Εχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα σε τουρίστες που κυκλοφορούν μεθυσμένοι. Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αλλά είναι δύσκολο και πάνω απ' όλα θέλει χρόνο μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία αυτή των άτακτων νεαρών».

Ανάλογα προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει και ο πανέμορφος Λαγανάς Ζακύνθου, αφού και εκεί χιλιάδες νεαροί τουρίστες προκαλούν δημόσια με τη συμπεριφορά τους. Κορίτσια και αγόρια κάθε βράδυ επιδίδονται σε διαγωνισμούς στριπτίζ αλλά και live sex show μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, «παίζοντας» με τα νεύρα των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής. Οπως αναφέρει στην «Espresso» ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Λαγανά Γιάννης Λουκίσσας, η κατάσταση στον Λαγανά είναι τελείως διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά. «Ο δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε εικόνες του παρελθόντος να εκλείψουν, ειδικά σε μια κρίσιμη για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας περίοδο. Υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση, έχει απαγορευτεί στα μαγαζιά να παίζουν πολύ δυνατά μουσική, ενώ εκεί όπου συγκεντρώνονταν κυρίως νέοι μετά το κλείσιμο των μπαρ υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Θεωρώ ότι αν όλα αυτά τα εφαρμόσουμε όλο το καλοκαίρι, δεν θα έχουμε προβλήματα».

Καλύτερη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο μαγευτικό Φαληράκι της Ρόδου από τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Ιατρίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι περιστατικά με πρωταγωνιστές ζωηρούς τουρίστες ανήκουν πλέον στο παρελθόν. «Φροντίσαμε να τα εξαλείψουμε ώστε να μην έχουμε τα ίδια κάθε χρόνο. Η πιο συστηματική αστυνόμευση της περιοχής βοήθησε ώστε να μπουν όλα στη θέση τους. Φέτος θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

Από την άλλη, σάλος στα ελληνικά νησιά με τους βιασμούς-μαϊμού. Ένα από αυτά και η Κρήτη που έχει πέσει θύμα επιτήδειων γυναικών. Θέμα καυτό που προβληματίζει και απασχολεί πολλούς στην τοπική κοινωνία του νησιού αλλά και σε άλλα νησιά της χώρας.

Οι εν λόγω "κυρίες" «Σκηνοθετούν» τους βιασμούς τους! Με αποτέλεσμα όπως είναι εύλογο και φυσικό να έχει ξεσπάσει σάλος στα ελληνικά νησιά από τη «μόδα» με τους βιασμούς-μαϊμού που οργανώνουν επιτήδειες τουρίστριες, με θύματα ανυποψίαστους ντόπιους ή αλλοδαπούς, με σκοπό να εισπράξουν υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες στις χώρες τους. Οι καταγγελίες για βιασμούς ξεκίνησαν φέτος από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν μεταξύ άλλων τη σοβαρότητα των καταγγελιών. Μιλώντας στην «Espresso» ο ιατροδικαστής Χανίων κάνει λόγο για «αισχρή μόδα που έχουν εμπνευστεί παμπόνηρες τουρίστριες».

Η αστυνομία προχώρησε την περασμένη Τρίτη στη σύλληψη δύο αντρών, ενός ντόπιου και ενός υπηκόου της Συρίας, για τον βιασμό δύο τουριστριών. Στην πρώτη περίπτωση μία 22χρονη Νορβηγίδα κατήγγειλε τον βιασμό της από έναν 33χρονο άντρα από τα Χανιά. Οπως είπε η ίδια, βγαίνοντας από ένα μπαρ της περιοχής Πλατανιά όπου διασκέδαζε, επιβιβάστηκε με τη θέλησή της στη μοτοσικλέτα ενός άντρα που δεν γνώριζε (!), για να κάνει βόλτα. Ωστόσο, εκείνος -σύμφωνα με τα λεγόμενα της- την οδήγησε σε ένα σπίτι όπου και τη βίασε φύση και παρά φύσιν. Μετά την καταγγελία, η αστυνομία προσήγαγε αρκετούς υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος νεαρός, στο πρόσωπο του οποίου η Νορβηγίδα αναγνώρισε τον φερόμενο ως βιαστή της, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη και ένας 35χρονος αλλοδαπός από τη Συρία, κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 21χρονης από την Πολωνία. Η νεαρή γυναίκα πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων όπου και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον 35χρονο. Συγκεκριμένα, είπε ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι κάποιου αγνώστου, ο οποίος την προσκάλεσε για φαγητό, εκείνος τη βίασε. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο άντρας στον οποίο αναφερόταν η Πολωνή, ήταν ο αλλοδαπός.

Τις νεαρές γυναίκες εξέτασε ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος μιλώντας στην «Espresso» τόνισε ότι δεν διαπίστωσε κανένα ίχνος βιασμού σε καμία από τις δύο: «Νομίζω πως πρόκειται για παμπόνηρες γυναίκες, οι οποίες έχουν εμπνευστεί μια αισχρή μόδα που στόχο έχει την είσπραξη υψηλών χρηματικών αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες των χωρών από τις οποίες κατάγονται και να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων στην πατρίδα τους». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι δύο νεαροί δεν αρνήθηκαν ποτέ ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τις κοπέλες, αλλά δεν δέχτηκαν την κατηγορία του βιασμού.

Ο κ. Μπελιβάνης μίλησε για «απίστευτη ταλαιπωρία την οποία αναγκάζονται να υποστούν αθώοι άνθρωποι, στους οποίους ενδέχεται να ασκηθεί κακουργηματική πράξη που μπορεί να επιφέρει ακόμα και 8 χρόνια κάθειρξη» και πρόσθεσε ότι «στα έξι χρόνια που εργάζομαι στα Χανιά, από τα περίπου 150 περιστατικά που έχω εξετάσει, τα πραγματικά είναι μόνο 5 ή 6». Ο ιατροδικαστής ανάφερε ότι πριν από τρεις μήνες μία 50χρονη Νορβηγίδα και μία 21χρονη από τη Δανία κατήγγειλαν ψευδώς ότι βιάστηκαν από δύο Αλβανούς. Οι δύο γυναίκες είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή με τους δύο αλλοδαπούς και η 21χρονη μάλιστα είχε κόλλησε αφροδίσιο νόσημα τον νεαρό. Καμία από τις δύο δεν είχε όμως υποστεί βιασμό.

Το θέμα που εξοργίζει τους κατοίκους των τουριστικών περιοχών που μίλησαν στην Πεδιάδα είναι ότι, πολλές επίτηδες από σχέδιο προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις, επιδιώκοντας πέραν της απολαβής χρημάτων και την μετάδοση από εκδίκηση ασθενειών στους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε σεξουαλική επαφή. Ισχυριζόμενες στην συνέχεια ότι τις έχουν βιάσει.

Συνεπώς όλοι οι πολίτες καταγγέλουν το φαινόμενο και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι πρέπει αρχές και κοινωνία να κινητοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί η εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, που πλέον έχουν καταλήξει να συμβαίνουν καθημερινά.

Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr
Πηγή: Εσπρέσσο
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6651:-qq-&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου