Translate

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Πρόγραμμα διαχείρισης Αδέσποτων σκύλων
προωθεί από την Δευτέρα
ο Δήμος Μαλίων




Την προστασία και την διαχείριση των αδέσποτων σκύλων προωθεί
ο Δήμος Μαλίων σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Κρήτης
και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει και προβλέπει μια σειρά ενεργειών ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου καθώς και ιατρικές πράξεις που αφορούν τους αδέσποτους σκύλους.

Συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως γνωστοποιείται από τον δήμαρχο Μαλίων κ. Κώστα Λαγουδάκη, ο Δήμος Μαλίων σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Κρήτης και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο ξεκινά πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σκύλων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 3170/03.

Το προηγούμενο διάστημα οι εθελοντές της Φιλοζωικής Κρήτης διένειμαν ενημερωτικό υλικό, ενώ τη Δευτέρα 22/2 θα ξεκινήσουν ενέργειες που αφορούν την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων και τη μεταφορά τους σε συμβεβλημένους κτηνιάτρους, με σκοπό την ιατρική εξέταση των ζώων, τον εμβολιασμό, τη σήμανση και τη στείρωσή τους. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών πράξεων τα ζώα θα επανατοποθετηθούν στο αρχικό τους περιβάλλον, εφ’ όσον δεν υπάρξει ενδιαφέρον υιοθεσίας τους.

Οι ενέργειες περισυλλογής των αδεσπότων θα ξεκινήσουν μετά τις 9.00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν νωρίς το μεσημέρι.

Επιμέλεια Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr

Πηγή:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5055:2010-02-19-12-30-14&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου