Translate

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ρεκόρ ατυχημάτων σε Πεδιάδα και Κρήτη, ο απολογισμός του 2009

Ρεκόρ θανάτων από τροχαία σημειώθηκε σε πολλά μέρη της Πεδιάδας αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη το 2009. Το θλιβερό ρεκόρ των τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί, αγγίζει σε αριθμό τους 102 ανθρώπους οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Μέσα στα πολλά τροχαία που σημειώθηκαν υψηλή αριθμητικά θέση σε τέτοια μοιραία συμβάντα έχει και η Πεδιάδα και συγκεκριμένα οι περιοχές των Μαλλίων, της Χερσονήσου και της Σταλίδας, όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο νομός Ηρακλείου με 52 νεκρούς έρχεται τρίτος στη σχετική λίστα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στα Χανιά 22 άτομα έχασαν πέρσι τη ζωή τους σε τροχαία, 18 στο Ρέθυμνο και 10 στο Λασίθι.

Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, έχει καταγράψει 992 θανάτους τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Κρήτη, εκ των οποίων οι 273 στον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Ως σημεία-καρμανιόλες στο νομό Ηρακλείου, χαρακτηρίζονται: Οι διασταυρώσεις στο Φόδελε και την Αγία Πελαγία, η είσοδος και έξοδος του κόμβου Γαζίου-Αγία Μαρίνα, ο κόμβος Πρασσά στο ύψος του αεροδρομίου, το τμήμα του δρόμου Χερσόνησος-Σταλίδα, καθώς επίσης και η διέλευση από τα Μάλια.

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται από την Οδική Ασφάλεια, στα συγκεκριμένα σημεία αλλά και γενικότερα, μήπως έτσι μειωθεί το αυξημένο ποσοστό των ατυχημάτων τόσο στην Κρήτη όσο και σε ολόκληρη την χώρα.

Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr


Πηγή:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5035:---------2009&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου