Translate

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Χθες το βράδυ ζήσαμε μια υπέροχη βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου των Μαλίων. Ο χώρος παρέμεινε ανοικτός για να υποδεχθεί την μουσική πανδαισία που συνδιοργάνωσαν  ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΛΙΩΝ, οι "SARPIDONISTAS", ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΛΙΩΝ και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - Δ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

Μακριά από τον χώρο δράσης των εφιαλτικών για την  περιοχή "γουρούνων" βρεθήκαμε σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο με τις κυρίες των πολιτιστικών συλλόγων να μας υποδέχονται με ρακί, σπιτικό λικέρ, και ξηρούς καρπούς.

Τα πολιτιστικά Μάλια έκαναν έτσι με τον τρόπο τους αισθητή την παρουσία τους και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι τα Μάλια δεν σημαίνουν μόνο ξεσάλωμα του νεαρόκοσμου, ούτε οδήγηση με φονικές γουρούνες κάτω από την ανοχή της αστυνομίας, ούτε ασύδοτη κραιπάλη αλλά πολιτισμό.

Αυτή καθεαυτή η βραδιά με τίτλο "...με μουσικές εξαίσιες, με φωνές..."   ήταν υπέροχη χάριν στις υπέροχες φωνές και την σκηνική παρουσία της μέτζο σοπράνο Λίντας Αθανασοπούλου,  του τενόρου Γιώργου Ψαρουδάκη, της υπέροχης "Χορωδίας Μαλίων" και  της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με μαέστρο τον αεικίνητο Νίκο Αντωνακάκη.

Η βραδιά ξεκίνησε με τις ομιλίες  του κ. Νικηφόρου Λαμπρινού εκπροσώπου της δημοτικής αρχής και ψυχής της διοργάνωσης καθώς και της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων κας Ρούλας Πατελή που μίλησαν για τον πολιτισμό των Μαλίων και ευχαρίστησαν τους χορηγούς της εκδήλωσης που ήταν τα ξενοδοχεία της περιοχής  ALEXANDER BEACH, CACTUS BEACH, CAROLINA MARE, DESSOLE MALIA BEACH, HIGH BEACH, SIRENS HOTELS.

Ακολούθησε η μουσική βραδιά με επιλεγμένα ελληνικά και ξένα τραγούδια που  προκάλεσαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρισταμένων. Το χειροκρότημα έγινε ακόμα εντονότερο όταν οι μετέχοντες αναγκάστηκαν  να τραγουδήσουν χωρίς την βοήθεια μικροφώνων λόγω τεχνικού προβλήματος.

Πάντως παρά το μικρό αυτό πρόβλημα οι τραγουδιστές και η χορωδία τα πήγαν υπέροχα και  το αποτέλεσμα φάνηκε από το μπιζάρισμα των θεατών στο τέλος της παράστασης.

Μια υπέροχη βραδιά για την οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές - διοργανωτές της καθώς και στους φύλακες του αρχαιολογικού χώρου που τον κράτησαν ανοικτό ως αργά.

Εκ μέρους των θεατών ένα μεγάλο ευχαριστώ και περιμένουμε και συνέχεια...


 Από την πολιτιστική εκδήλωση ".. με μουσικές εξαίσιες, με φωνές ..." των πολιτιστικών συλλόγων των Μαλίων Κρήτης στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου των Μαλίων στις 2 Αυγούστου 2014.
Ξημερώνει (Β. Γκούφα, Μ. Χατζιδάκις)
Με την Χορωδία Μαλίων και με την συνοδεία της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με μαέστρο τον Νίκο Αντωνακάκη


Φωτογραφίες από την εκδήλωση αναρτήθηκαν εδώ :

https://www.facebook.com/konstantinos.grekiotis/media_set?set=a.4309202743933.1702770977&type=3

Πηγή:
http://boraeinai.blogspot.gr/2014/08/blog-post_3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου