Translate

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ένοπλη διάρρηξη και ληστεία στο Κουτουλουφάρι

EΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο των διαρρήξεων χρυσοχοείων στην περιοχή της Χερσονήσου. Σήμερα τα ξημερώματα χρυσοχόος στο Κουτουλουφάρι κόντεψε να χάσει τη ζωή του, στην προσπάθειά του να προστατεύσει το κατάστημά του από τρεις θρασύτατους και επικίνδυνους διαρρήκτες, οι οποίοι θέλησαν να το ληστέψουν.

Ο 51ός ετών καταστηματάρχης αντιλήφθηκε τους δράστες, κατέβηκε απ΄τη σοφίτα του καταστήματος, στην οποία διαμένει, κι έπιασε τους διαρρήκτες μέσα στο κατάστημα.Εκείνοι του έβαλαν στον κρόταφο την κάνη της καραμπίνας που κρατούσαν και αφού του απέσπασαν το ρολόι, το κινητό του τηλέφωνο, μια χρυσή καδένα και 350 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, τράπηκαν σε φυγή. Άλλα κοσμήματα δεν πήραν, διότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τα φυλάσσει σε τραπεζική θυρίδα, καθώς είχε πέσει και πάλι θύμα ληστείας, το 2003.Οι δράστες αναζητώνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Το νέο αυτό περιστάτικό έχει πλέον κάνει την κοινωνία της περιοχής Χερσονήσου- Σταλίδας - Μαλίων να απηυδήσει. Η ανυπαρξία της αστυνομίας, λόγω κυρίως αριθμητικής ανεπάρκειας του προσωπικού, έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες να παίρνουν τις τύχες των επιχειρήσεών τους, στα χέρια τους. Οι ίδιοι φυλάσσσουν τις περιουσίες τους ένοπλοι ή μη, ή επικηρύσσουν τους ληστές, όπως έγινε πρόσφατα με τις απανωτές διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία της Σταλίδας και του Λιμένος Χερσονήσου.

Καταστηματάρχες αλλά και κάτοικοι, φοβούμενοι πλέον για τη ζωή τους, διαμαρτύρονται και ζητούν με απόγνωση από την πολιτεία να παρέμβει.

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Πηγή:

http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3488:2009-10-29-12-28-14&catid=36:topika-nea&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου