Translate

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Στα όρια κρίσης, από τα "έκτροπα"














Σε ακραίες πράξεις, οδηγούνται ορισμένοι κάτοικοι των Μαλίων, από τα "δρώμενα" των επισκεπτών, που αναγκάζονται να βιώνουν καθημερινά, στην περιοχή τους.
Σε ξυλοδαρμό ξέσπασε χθές ένας ιδιοκτήτης Σούπερ Μάρκετ στα Μάλια με άλλα 4 άτομα, όταν έπεσε θύμα ζημιών στο κατάστημά του, από έναν 19χρονο αλλοδαπό τουρίστα.
Ο 19χρονος τουρίστας, πιθανότατα υπό την επήρεια μέθης, χθές το απόγευμα, ενώ οδηγούσε τετράτροχη μοτοσικλέτα από έλλειψη προσοχής, επέπεσε πάνω σε Σούπερ Μάρκετ προκαλώντας υλικές ζημιές.
Εξοργισμένος ο ιδιοκτήτης του Σούπερ Μάρκετ, μαζί με άλλα 4 άτομα, άρχισαν να χτυπούν τον νεαρό, με τα χέρια τους, ζητώντας του 5.000 ευρώ, για τις φθορές που είχε προκαλέσει.
Στην άρνηση του τουρίστα να καταβάλλει τα χρήματα, ο ιδιοκτήτης μαζί με τους φίλους του, τον οδήγησαν σε κάποιο υπόγειο χώρο και με την απειλή μαχαιριού, τον πίεζαν να τους δώσει τα χρήματα.
Από την άλλη, ένας άλλος τουρίστας της ίδιας ηλικίας, φίλος του πρώτου, ο οποίος τον αναζητούσε, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν,πηγαίνοντας στο σημείο για να δεί τι έγινε, βρέθηκε αναίτια εξίσου θύμα επίθεσης, από τα ίδια άτομα, τα οποία τον ξυλοκόπησαν και τον οδήγησαν στο υπόγειο που κρατούσαν και το φίλο του.
Στην συνέχεια κράτησαν όμηρο το φίλο του και άφησαν ελεύθερο τον πρώτο αλλοδαπό, με την εντολή ότι αν δεν έβρισκε μέχρι χθές βράδυ, τα χρήματα που του ζήτησαν θα σκότωναν τον φίλο του.
Αίσιο τέλος είχε τελικά η ιστορία των 2 τουριστών όταν κατά τις 9.00 χθές το βράδυ, ενημερώθηκε το Α.Τ. της Χερσονήσου, για το περιστατικό από το ταξιδιωτικό γραφείο, που είχαν χρησιμοποιήσει οι αλλοδαποί. Οι αστυνομικές αρχές μετά την πληροφόρησή τους, για το θέμα, άρχισαν να αναζητούν τους δράστες και τον χώρο όπου κρατούνταν όμηρος ο νεαρός τουρίστας. 2 από τους δράστες που επιτηρούσαν τον κρατούμενο προφανώς τον όμηρο τουρίστα πληροφορούμενοι τις αναζητήσεις της Αστυνομίας μετέφεραν σε αποθήκη ιδιοκτησίας τους τον κρατούμενο και αφού τον κράτησαν για λίγη ώρα τον άφησαν τελικά ελεύθερο, μετά από μία ώρα, κατά τις 10.00 το βράδυ.
Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Α.Τ. Χερσονήσου, με την συνδρομή του ΤΑΕ Ηρακλείου και μια ολόκληρη επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό τον δραστών, οι αστυνομικές αρχές Ηρακλείου και Χερσονήσου, κατάφεραν να συλλάβουν 3 από τους δράστες ηλικίας 27.30 και 38 χρονών, ενώ αναζητούν ακόμη 3 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ωστόσο σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, οι συλληφθέντες, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους και να παραπεμφθούν σε δίκη, προκειμένου να τιμωρηθούν για όσα προκάλεσαν.

Ρεπορτάζ και επιμέλεια κειμένου Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr
29.07.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου