Translate

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Καλό ταξίδι παλιόφιλε Γιάννη Αλεξάκη

 Όταν έρχεται η στιγμή να αποχαιρετήσεις ένα παλιό και καλό φίλο οι λέξεις βγαίνουν δύσκολα καθώς δεν ξέρεις τι να πρωτοθυμηθείς και τι να γράψεις. Ο Γιάννης Αλεξάκης, ο Γιαννάκης μας ήταν ένα πρόσχαρο παιδί ένας αγαπητός καλός φίλος και είναι ο δεύτερος από την παλιοπαρέα που μας εγκαταλείπει. Πρώτα ο Δημήτρης Γόντικας (ο αγαπημένος μας Σιού) που μας άφησε πάρα πολύ νωρίς και τώρα ο καλός μου Γιάννης που ζήσαμε μαζί -και με τα άλλα παιδιά της παρέας μας- τα πιο όμορφα εφηβικά χρόνια. 

Καλό ταξίδι Γιαννάκη και θά σε θυμάμαι πάντα έτσι όπως είμασταν κάποτε νέοι. Και αφού δεν κατάφερα να είμαι έκεί να σε συνοδεύσω με όλους αυτούς που σε εκτιμούσαν και σε συνόδευσαν στην τελευταία σου κατοικία θα σε συνοδεύσω νοερά με τα αποχαιρετηστήρια κείμενα δύο άλλων φίλων σου.

Καλό ταξίδι παλιέ μου συμμαθητή και αγαπημένε μου φίλε.

Κώστας Γραικιώτης
3.6.2013


Θυμάμαι τον Γιαννάκη.
Όταν πρωτοήρθε απ την Κρήτη στο Όγδοο Γυμνάσιο. Ξεχώριζε απ την ομιλία του.
Έντονη η Κρητική προφορά. Ξεχώριζε και με τις επιδόσεις του στα μαθήματα.
Ανταγωνιστής μου μέγας στο θέμα των βαθμών. Ποιος θα ξεπεράσει ποιόν.
Πάνω απ όλα όμως καλός φίλος με αμοιβαία αισθήματα εκτιμήσεως και αλληλοσεβασμού. Μαζί στα πάρτι, στις εκδρομές  τις  σχολικές. Παρέα κι αυτός, όπως ο Αντρέας ο Ζερβός, ο Νίκος ο Αδαμόπουλος, ο Πέτρος ο Γεωργίου, ο Κώστας ο Γραικιώτης , ο Δημήτρης Γόντικας. Όμορφες στιγμές με αλληλοπειράγματα στο μεγάλο προαύλιο του Ογδόου Γυμνασίου. Στιγμές που μας τις έκλεψε ο Χρόνος.
Ο Χρόνος που σαν αγέρας σκόρπισε την παρέα όπως τα φύλλα στην άκρη του δρόμου.
Διαφορετικοί δρόμοι για τα παιδιά της  παρέας. Ο Γιάννης έγινε επιτυχημένος Οφθαλμίατρος. Ήταν αυτός που μετά από χρόνια...μου βαλε τα γυαλιά. Τότε σε ‘κείνη την συνάντηση μας γελάσαμε, αστειευτήκαμε, αναπολήσαμε και ταξιδέψαμε μαζί στο παρελθόν στα ανέμελα εφηβικά μας χρόνια.
Περίμενα ότι θα τον έβλεπα πάλι το καλοκαίρι στην Κρήτη.
Ο Γιαννάκης όμως βιάστηκε να ταξιδέψει....................

Θεοφάνης Γραικιώτης

Πένθος για τον Γιάννη Αλεξάκη.

Ενα φίλο αποχαιρετήσαμε σήμερα για το τελευταίο του ταξίδι .

Τον Γιάννη Αλεξάκη , τον εξαιρετικό επιστήμονα,τον γιατρό οφθαλμίατρο που ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες της ζωής του απο τον καρκίνο.

Υπήρξε επιστήμονας διεθνούς αναγνώρισης , γιατρός με μεγάλες χειρουργικές δυνατότητες που αναγνωρίστηκε καθολικά απο τον επιστημονικό του κύκλο σε Ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Γιάννης Αλεξάκης πάνω απ όλα υπήρξε ΑΝΘΡΩΠΟΣ , με περίσιο
φιλότιμο και αλτρουισμό.

Υπηρέτησε άοκνα και την δημοσία ΥΓΕΙΑ σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας αλλά και την ιδιωτική,φέρνοντας την επανάσταση σε ιατρικά χρόνια ´´δύσκολά´´ για την Κρήτη και την Ελλάδα. .

Προσέφερε στον άνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικότητας.Πραγματοποιησε πολλές φορές ταξίδια σε χώρες του τρίτου κόσμου χειρουργώντας αφιλοκερδώς συνανθρώπους μας ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκείας ...κι όταν του ζητούσα να προβληθεί η συνεισφορά του,το έργο και η δράση του, το αρνούνταν πεισματικά.

Για τους ασθενείς υπήρξε ξεχωριστός επιστήμονας , για τους φίλους μοναδικός,ευγενής άνθρωπος .

Απο σήμερα τον σκεπάζει το χώμα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Νεάπολης που τόσο αγαπούσε.Εκει όπου γεννήθηκε κι έμαθε τα πρώτα του γράμματα. Απο κεί που έφυγε για τις πρώτες του σπουδές στο Παν/μιο Αθηνών.

Η προσφορά του στην ιατρική θα μείνει άσβεστη και η ανθρώπινη διαστάση του μας κάνει
να τον θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Θερμά συλλυπητήρια στην Αγνη την Ελμα,την Αγάπη,την Ιωάννα το Μανόλη και στους λοιπούς οικείους του.

Κ.Σ

Και από εμένα και την οικογένειά μου τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του
Κων/νος Αντ. Γραικιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου