Translate

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ




Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 22χρονο νεαρό Βρετανό, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε την ομοεθνή 22χρονη φίλη, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει θανατηφόρα τραύματα.

Την κατηγορία αυτή επέβαλλε ο εισαγγελέας στον νεαρό που από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και ότι δεν χτύπησε αυτός την 22χρονη άτυχη Βρετανίδα, που υπενθυμίζουμε ότι απεβίωσε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, την Δευτέρα το βράδυ, καθώς έφερε ρήξη των εσωτερικών της οργάνων και είχε ακατάσχετη αιμοραγία από τα χτυπήματα που είχε υποστεί. Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας μας.

Αξίζει επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα Μάλια, όπου διέμενε το ζευγάρι των βρετανών, αναζητώντας δουλειά, εν όψει της θερινής περιόδου.

Ο 22χρονος Βρετανός, φέρεται να είναι ο δράστης σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο οποίος παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και απολογείται μεθαύριο Παρασκευή 21 Mάη. Στο μεταξύ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται και αρνείται ότι κτύπησε τη φίλη του, παρά τους διαπληκτισμούς που οι περίοικοι ισχυρίζονται και καταγγέλουν στην αστυνομία, ότι συχνά είχαν μεταξύ τους οι δυο τους.

Ωστόσο τα ιατροδικαστικά ευρήματα στο θύμα, αναφέρουν πως τα μοιραία τραύματά που έφερε η κοπέλα, προήλθαν από πολύ δυνατά κτυπήματα. Υπάρχουν επίσης μαρτυρικές καταθέσεις από ενοίκους στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε το ζευγάρι, που λένε πως ακούστηκε έντονος διαπληκτισμός των δύο Βρετανών σε χρόνο που συνάδει με την πρόκληση των τραυμάτων.

Στο πλευρό του νεαρού, φερόμενου ως δράστη του θανάτου της 22χρονης Βρετανίδας, βρίσκονται οι γονείς του που ήρθαν από την Βρετανία μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό,προκειμένου να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν στο παιδί τους.


Πηγή:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6123:-----22------22---&catid=36:topika-nea&Itemid=71




Nέα σπείρα με το όνομα "Γουόκερς" κατευθύνει τον τουρισμό στα Μάλια





Nέα σπείρα με το όνομα "Γουόκερς" που έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και καιρό στα Μάλια,
κατευθύνει τον τουρισμό της περιοχής, υποχρεώνοντας και αναγκάζοντας τους επαγγελματίες με εκβιασμό να τους υπακούουν προκειμένου να τους εξασφαλίζουν κίνηση και τουρισμό στα μαγαζιά τους.

H νέα σπείρα εν ονόματι "Γουόκερς" προωθεί ένα είδος κατευθυνόμενου τουρισμού που τα ίδια τα μέλη της δημιούργησαν στα Μάλια και την Χερσόνησο, όπως παραδέχονται οι δημοτικές αρχές και η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου. Η σπείρα που εδώ και λίγα χρόνια δρα στις περιοχές των Μαλίων και της Χερσονήσου, επιβάλλει με ένα "μάγκικο" στυλάκι στους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες των περιοχών, έναντι των 25 ευρώ, να κάνουν ότι τους λένε προκειμένου να τους εξασφαλίσουν κίνηση στα μαγαζιά τους.

Η σπείρα κυρίως απευθύνεται σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δράση της ομάδας "γουόκερς", ξεκίνησε κυρίως από Μάλια, όπου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το φαινόμενο και επεκτάθηκε και σε άλλες ευρύτερες και κοντινές τουριστικές περιοχές. Ενώ έντρομοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, φέρονται άβουλα, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα μέλη της σπείρας, φοβούμενοι τις συνέπειες και υποκύπτουν στους εκβιασμούς αυτών των λεγόμενων και πληρωμένων νταήδων από διάφορα τουριστικά πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται, έναντι όπως προείπαμε του ποσού των 20-25 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η σπείρα "γουόκερς" κατευθύνει και ελέγχει τον τουρισμό. Τα μέλη της σπείρας αξίζει να σημειωθεί μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες διασταυρωμένες από τους τοπικούς φορείς της περιοχής,
εμφανίζονται συνήθως ως πορτιέρηδες στα μαγαζιά των παραπάνω τουριστικών περιοχών.

Αυτά καταγγέλλουν και παραδέχονται ότι συμβαίνουν όντως οι δημοτικές αρχές και το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, που παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση όσο και γενικά η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, που είναι ενήμερη για το θέμα, ψάχνοντας να βρει λύση.

Η σπείρα εμφανίζεται στους ιδιοκτήτες των υγειονομικών κυρίως καταστημάτων και τους απειλούν ότι αν δεν τους κάνουν και δεν τους παρέχουν όλα τζάμπα και πολυτέλειες θα φροντίσουν να μην έχουν ξανά πελάτες στο μαγαζί τους. Οι ιδιοκτήτες κατά συνέπεια ακούγοντας αυτό, υποκύπτουν στους εκβιασμούς της σπείρας και κάνουν ότι τους λένε τα μέλη της, μη μπορώντας να αντιδράσουν, προκειμένου έτσι να έχουν τουρισμό και κίνηση στα μαγαζιά τους. Αυτό με λίγα λόγια ονομάζεται και αποκαλείται κατευθυνόμενος τουρισμός. Αυτό κάνει και αυτό προωθεί η εν λόγω σπείρα των Γουόκερς.

Στο μεταξύ, δεδομένης αυτής της κατάστασης, πρόταση για να ζητήσουν αλλά ακόμη και να επιβάλλουν αν είναι δυνατόν στους ιδιοκτήτες υγειονομικών μαγαζιών να σταματήσουν να προσλαμβάνουν τέτοια άτομα και να προσλάβουν ιδιωτικούς μισθωτούς "σεκιούριτι" προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο, κάνει η αστυνομία πρός την δημοτική αρχή Μαλίων. Σε αυτή την πρόταση ο Δήμαρχος Μαλίων κ. Λαγουδάκης εμφανίζεται σύμφωνος. Οπότε από τώρα και έπειτα θα κινηθούν πρός μια κοινή κατεύθυνση με μια από κοινού συνεργασία.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του για το θέμα, πώς θα ήταν χρήσιμο να γίνει συνάντηση και συζήτηση επί του θέματος και πως θα κινηθούν τόσο με την αστυνομία όσο και με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Δανελάκη. Ώστε να παρθούν από κοινού μέτρα ασφάλειας και προστασίας των ιδιοκτητών υγειονομικών καταστημάτων αλλά και των 2 εν λόγω περιοχών.

Αυτή την πρόταση, σκέφτονται να προωθήσουν τις επόμενες ημέρες, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, χωρίς όμως όπως ειπώθηκε να φοβούνται να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, για τον λόγο ότι τους εκβιάζει η σπείρα. Αντίστοιχα σε όλη αυτή την παραφροσύνη και το παραμύθι που επικρατεί να αντισταθούν προτείνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, αντίστοιχα και αυτοί, έτσι ώστε κατά συνέπεια να καταφέρουν να εξουδετερώσουν όλα τα μέλη της εν λόγω σπείρας, που μέχρι στιγμής δρα ανενόχλητη στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στα Μάλια. Όπως επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Λαγουδάκης.

Πρόκειται για περίπου 350 άτομα όπως παραδέχθηκε ο δήμαρχος Μαλίων κ. Λαγουδάκης που ανήκουν και στελεχώνουν την συγκεκριμένη σπείρα. "Εμείς θα συνεννοηθούμε και με τον δήμαρχο της Χερσονήσου , για να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα κινηθούμε, για να εξαλείψουμε αυτή την κατάσταση και να κοιτάξουν το όφελός των περιοχών μας, προκειμένου να πατάξουμε αυτού του είδους τα φαινόμενα που υποβιβάζουν και καταστρέφουν τον τουρισμό των περιοχών τους".

Εξελίξεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες προφανώς.

Ειρήνη Γουβιανάκη

Πηγή:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6124:n-&catid=36:topika-nea&Itemid=71



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου