Translate

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ BORAEINAI.BLOGSPOT.GR). ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ:

ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σ' αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε στην πραγματικότητα ούτε για Ευρωβουλή ούτε για δημάρχους και περιφερειάρχες. Ψηφίζουμε για να αποδοκιμάσουμε τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τη χώρα. Η ψήφος στέλνει συγκεκριμένο μήνυμα: Να φύγουν οι ολετήρες ώστε να αλλάξουμε πορεία και να πάρουν ανάσα οι βασανισμένοι πολίτες. 

Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση και οι ξένοι προστάτες της έχουν βαλθεί να δώσουν την εντύπωση ότι δήθεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, ότι θα μας ελαφρύνουν το χρέος και παράλληλα έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία φόβου και κινδυνολογίας για το τι θα συμβεί με ενδεχόμενη νίκη της Αριστεράς. Κλείστε τ' αυτιά σας στις σειρήνες της τρομοκρατίας - τελευταίο καταφύγιο του Δ' Ράιχ και των δωσίλογων. Η γκεμπελική προπαγάνδα έχει ξεσαλώσει. 

Καμιά Ελιά ή «συκιά» ή Ποτάμι δεν μπορεί να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους. Κι η «μετανοούσα Μαγδαληνή», η ΔΗΜΑΡ, δεν θα έχει καλύτερη τύχη. Είναι αργά για δάκρυα. Η ψευδοκεντροαριστερά, πολιτικός καρνάβαλος των μαύρων ημερών μας, εστήριξε τα αντιλαϊκά εθνοκτόνα μέτρα κι ύστερα έκανε πίσω για να έχει το «άλλοθι της διαφωνίας». Ο λαός όμως έχει πάρει την απόφαση του: Δεν θα επιτρέψει στους ανθρώπους που παρέδωσαν τη χώρα στην ωμή ξένη εξάρτηση, να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση της Ελλάδος χάριν των γερμανικών συμφερόντων. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, και το προσωπείον του της Ελιάς, έχουν καταστεί στοιχεία της εθνικής ανωμαλίας. Οι μάσκες τους έπεσαν. Και ο τελευταίος πολίτης των ορεινών χωριών γνωρίζει πλέον τι τον αναμένει εάν η Νέα Δημοκρατία αποκτήσει έστω και ελαφρό προβάδισμα. Σαμαράς και Στουρνάρας θα πουν ότι ο λαός εγκρίνει τα φορομπηχτικά μέτρα, τα Μνημόνια, τις απολύσεις, την περαιτέρω συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, αποδέχεται την ανεργία και δεν θα αντιδράει στο νέο Μνημόνιο. Αλλά οι έλληνες πολίτες δεν είναι εθελόδουλοι. Δεν σκύβουν τη μέση σαν τους οσφυοκάμπτες της συγκυβέρνησης, που προσκυνούν την καγκελαρία και αντλούν δύναμη μόνο απ' αυτήν. 

Και το ερώτημα είναι: Από ποιους εξυπηρετούνται οι δημοκρατικοί σκοποί; Απ' εκείνους που παραμόρφωσαν τη Δημοκρατία, που άλλαξαν το δημόσιο δίκαιο, που κατακρεούργησαν το θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού δημοσίου δικαίου ή από την αντιπολίτευση που ζητάει να πάρουμε πίσω τη χώρα μας; Από ποιους κινδυνεύει η Δημοκρατία; Απ' εκείνους που καμαρώνουν για το «πλεόνασμα» εθνικής υποτέλειας ή από τους άλλους που επιμένουν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πάθει ασφυξία χάριν των συμφερόντων της Γερμανίας;

Η δίκαιη απέχθεια που αισθάνονται οι πολίτες προς το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να τους οδηγήσει στην άρνηση, στην αδιαφορία, στον μηδενισμό. Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν για να τιμωρήσουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Διότι και τα δύο κόμματα εγκλημάτισαν ενσυνείδητα κατά του έθνους και κατά του λαού. Παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία και μας επανέφεραν σε εργασιακό Μεσαίωνα, παράλληλα με την ανεργία και την κατάρρευση της κοινωνίας.
Κι όπως έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης: «Ελάτε λοιπόν, όλοι μαζί, να φυσήξουμε αυτό το μικρό καρβουνάκι στη χόβολη της ελπίδας...».

http://boraeinai.blogspot.gr/2014/05/blog-post_23.html

Από άρθρο του Γ. Λεονταρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου