Translate

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


Στις 28 Αυγούστου 2009 απευθυνόμενοι από το παρόν blog προς την Δημοτική Αρχή των Μαλίων είχαμε γράψει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα σχετικά με τα προβλήματα υγιεινής στην περιοχή του παραπάνω αγωγού :

"Επειδή συμβαίνει να είμαι πολίτης που σας πληρώνει τέλη καθαριότητας, αλλά και επειδή είμαι φορολογούμενος πολίτης που γνωρίζει ότι η ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ του τουρισμού προσφέρει έσοδα στην πατρίδα μας, έχω φυσιολογικά την απαίτηση ο χώρος στην συγκεκριμένη περιοχή να είναι καθαρός και να μην κινδυνεύει η υγεία μου, η υγεία των παιδιών μου και η υγεία των λοιπών που παροικούν στην περιοχή, από τις ακαθαρσίες που δεν καθαρίζουν οι υπηρεσίες σας.

Τέλος έστω και σαν θερινός κάτοικος της περιοχής έχω την απαίτηση να φροντίζετε .... και τον ευρύτερο χώρο της παραλίας και της θάλασσας που αποτελεί πηγή πλούτου για τον ΔΗΜΟ ΜΑΛΙΩΝ.

Και για να γίνω πιο σαφής η καθαριότητα της παραλίας στον αγωγό που έχετε δίπλα στο ξενοδοχείο SIRENS είναι όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες απαράδεκτη. Τα λιμνάζοντα ύδατα σχηματίζουν εστίες επιβλαβών μικροοργανισμών και κουνουπιών. Απορώ μάλιστα πως δεν έχετε ενοχληθεί από την συγκεκριμένη τουριστική μονάδα.

Νομίζω ότι έστω και καθυστερημένα, αφού η τουριστικήπερίοδος πλησιάζει στο τέλος της, θα πρέπει να ενδιαφερθείτε να βελτιωθεί η κατάσταση με ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ."

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ KAI ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ;;;;;;;

1. Αύξηση των τελών ύδρευσης εξαιτίας της δημιουργίας του βιολογικού καθαρισμού (τον αγωγό στην έξοδό του τον βλέπεται στην παραπάνω φωτογραφία)

2. ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ γιατί απλά και ΣΤΑΡΑΤΑ ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν έπραξαν ΤΙΠΟΤΑ για την βελτίωση της κατάστασης.

Αψευδής μάρτυρας οι παρακάτω ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που τις αφιερώνουμε με ιδιαίτερη θέρμη στου ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝΚύριε Δήμαρχε

Επισκέπτομαι την συγκεκριμένη περιοχή του Αλμυρόλακου Μαλίων και διαμένω εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες τριάντα και πλέον χρόνια. Αυτή ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ που αν δεν πασαλειφθούμε με προστατευτικό γαλάκτωμα με εντομοαπωθητική δράση είναι αδύνατο να σταθούμε από τις επιθέσεις σμήνους κουνουπιών που μας τυρανούν τις νυχτερινές ώρες. Περιτό βεβαια να σας πώ ότι όλα τα ειδικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε για να αποφύγουμε τα κουνούπια το βράδυ δεν κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατι δεν μεριμνήσατε ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ να εξαφανιστούν οι εστίες μόλυνσης στην περιοχή του αγωγού σας.

Εκείνο που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ανοχή που δείχνει το παρακείμενο τουριστικό συγκρότημα, όπου οι ξαπλώστρες του βρίσκονται δίπλα στις φωτογραφημένες εστίες μόλυνσης, καθώς και το γεγονός ότι δεν έχουν επέμβει ακόμα οι αρμόδιες αστυ-ιατρικές υπηρεσίες της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω άν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάποια βελτίωση επί των τελευταίων ημερών της δημαρχίας σας ή άν θα πρέπει να αναμένουμε την ανάδειξη ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ με περισσότερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος.

Λυπάμαι άν σας στενοχώρησα ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ μήπως και ευαισθητοποιηθείτε και μήπως σωθούμε από τις επιθέσεις των κουνουπιών!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου