Translate

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Καλώς ήλθατε - WelcomeΚαλημέρα.

Τα Μάλια σας καλοσωρίζουν.

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ.

Η επίσημη ιστοσελίδα βρίσκεται στην διεύθυνση :

http://www.cityofmalia.gr/malia-site/index.php

......Μόνο που έχει να ενημερωθεί από το 2008!!!!!


Όσον αφορά το κατα πόσο είναι εύκολη η ανάγνωσή της και για το ποιό είναι το πλήθος των πληροφοριών της ..... μια επίσκεψη θα λύση κάθε απορία σας.

Κύριε Δήμαρχε αν αγαπάτε πραγματικά τα ΜΑΛΙΑ φροντίστε ώστε κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με την ιστοσελίδα του τόπου μας. Μια ιστοσελίδα που θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου, την ιστορία του, την κουλτούρα του και το που επιθυμούμε να πορευθεί.

Γιατί, όπως βλέπετε παραπάνω, υπάρχει και κάποια άλλη ιστοσελίδα αφιερωμένη στα Μάλια (http://www.malia.co.uk/) που μαζί με τα άλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέροντα παρουσιάζει τον τόπο μας μέσα από φωτογραφίες και το forum κάπως διαφορετικά. Σαν ένα τόπο του easy life, των μεθυσμένων και της κραιπάλης.

Κάπως έτσι ίσως και χειρότερα παρουσιάζει τα πράγματα και η ιστοσελίδα http://malianights.blogspot.com/Είναι αυτή αραγε η επιλογή της Δημοτικής Αρχής;
Είναι αυτός ο τουρισμός που επιθυμεί για τα Μάλια;


Σας παραθέτω εδώ τις πληροφορίες που δίνει η ιστοσελίδα http://www.malia.co.uk/ στο F.A.Q (Frequently Asked Questions) για την εγκληματικότητα στα ΜΑΛΙΑ :

" Is there any crime in Malia?

Most visits to Crete are trouble-free, but you should be aware that the tourist season attracts an increase in incidents of theft of wallets, handbags etc. particularly in areas and events where crowds gather. You should leave valuables in safe custody at your hotel or apartment.

Personal attacks, including sexual assaults and rape, are infrequent. However there have been incidents of sexual assault and rape on some Greek Islands. You are therefore advised to maintain at least the same level of personal security awareness as in the UK. We strongly advise lone visitors, in particular, never to accept lifts from strangers or passing acquaintances at any time."

Τώρα για το θέμα του infrequent επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες. Αλλά διαβάστε και το παρακάτω:

Is it safe to walk alone in Malia

You would never do it at home, so don't do it in Greece, remember the streets are darker and you will not know your way around, if you are in a group and one of you wants to go back to the hotel, make sure at least 2 of you take her/him - then come back out.

If you don't ask for trouble or put yourself in danger - the chances are you wont' find any.

Always make sure you friends know exactly where you are and who you are with.

Don't go off alone, look after each other.

Don't accept lifts of strangers or talk to people you don't know"
Δεν γνωρίζω λοιπόν αν ο συγκεκριμένος τουρισμός είναι στους στόχου σας και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων. Επιτρέψτε μου πάντως να σας διαβεβαιώσω ότι τα όνειρα του συγχωρεμένου Νίκου Γραμματικάκη όταν έφτιαχνε την "ΠΑΝΣΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ" ήταν άλλα. Ήταν ο καλός τουρισμός αυτός που ο πειθαρχημένος στρατωτικός (αλλά και κοσμοπολίτης) μαζί με τον Σοφοκλή Βενιζέλο επιθυμούσαν για τον τόπο.

Τώρα πως από αυτό τον καλό τουρισμό των Γάλλων, Γερμανών και Σκανδιναβών (και Βρετανών βεβαίως)
φτάσαμε στην σημερινή κατάντια αυτό είναι μια άλλη ιστορία με την οποία κάποτε θα πρέπει να ασχοληθείτε. Γιατί αν δεν ασχοληθείτε ο υπόλοιπος κόσμος θα έχει μπροστά του την εικόνα των Μαλίων όπως την παρουσιάζουν στην παρακάτω φωτογραφία σχηματικά κάποιες Αγγλίδες τουρίστριες.
Θα θέλαμε πάντως να διαβεβαιώσουμε τους συμπατριώτες μας Μαλιώτες ότι το blog αυτό όχι μόνο θα βρίσκεται στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, για το καλό του τόπου, αλλά και θα καυτηριάζει κάθε τι, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, που "μολύνει" και δυσφημεί τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΛΙΑ.

κγΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου